Muistatko vielä 1980-luvun jälkiruokaklassikon hedelmäcocktailin?
Kaikki vitamiinit ja aurinko samassa purkissa. Sen kun avaat ja annostelet kuppeihin.
Kommentit (19)
Sitä on tarjolla edelleenkin. Ilmeisen hyvä jälkiruoka lounasravintolaan. Tai ainakin helppo valmistaa, onnistuu aina.
Sairaalassa sitä saa joka viikko jälkiruokana.
Teen tuon nykyään niin, että kaupasta tuoreita hedelmiä kuutioiksi ja jugurttia sekaan. Veikkaan että jopa terveellisempää nykyään.
Naurattaa ne jutut 80-luvulta, jossa kerrottiin että jauhelihaan voi paistettaessa laittaa enemmänkin kuin 2-3 kierrosta mustaa pippuria. XD
Vierailija kirjoitti:
Naurattaa ne jutut 80-luvulta, jossa kerrottiin että jauhelihaan voi paistettaessa laittaa enemmänkin kuin 2-3 kierrosta mustaa pippuria. XD
Miten niin enemmän??
Juu ja siihen kermavaahtoa päälle niin avot! :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Naurattaa ne jutut 80-luvulta, jossa kerrottiin että jauhelihaan voi paistettaessa laittaa enemmänkin kuin 2-3 kierrosta mustaa pippuria. XD
Miten niin enemmän??
No siten niin että siihen voi laittaa ihan 2-4 lusikallista erilaisia mausteyhdistelmiä, riippuen tottakai myös siitä miten paljon pyllynreikä kestää seuraavana aamuna. Ihan käsittämätöntä miten nirsoja ja kainoja täällä päin ollaan oltu ruoan maustamisen suhteen ennen 2000-lukua.
Meillä oli tänään koulussa hedelmäcocktailia jälkkärinä.
Kyllä muistan. Hyvää kermavaahdon kera.
Teen välillä edelleen. Lisään siis tuoreita hedelmiä sekaan. Mulla on sitä varten ihan oma ananaksen mallinen keramiikkakulhokin😂
Eiköhän tuota hedelmäsalaattia ole yleensä tarjottu jo sotien jälkeen heti, kun tänne on saatu hedelmiä. Kasarilla se on ollut jo ns vanhanaikainen jälkiruoka. Tuo hedelmäcocktail oli lähinnä hedelmäsäilykkeen nimi.
Kutsuttiinko 80-luvulla myös ne kiltitkin pojat mukaan illanistujaisiin? 😕
1980 luvun säilykkeet oli laadukkaampia kuin nykyään. Jopa kirsikat oli ihania säilykkeinä. Niitähän ei nykyään "saa" enää säilöä aitoon sokeriin koska se on "muka vaarallista".
Vierailija kirjoitti:
Kutsuttiinko 80-luvulla myös ne kiltitkin pojat mukaan illanistujaisiin? 😕
80-luvulla kaikki hyväksyttiin omalla tavallaan joukkoon.
Säilykehedelmistä puuttuu tosiaan ne vitamiinit ja kuidut. Maku sinänsä ihan ok silti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Naurattaa ne jutut 80-luvulta, jossa kerrottiin että jauhelihaan voi paistettaessa laittaa enemmänkin kuin 2-3 kierrosta mustaa pippuria. XD
Miten niin enemmän??
No kyllä mä laitan 10-20 kierrosta mustaa ja sitten esim. jauhelinamaustetta ja paprikajauhetta vähintään saman verran. Toi että laitetaan useita ruokalusikallisia on enemmän Intian keittiön juttuja ja se tarttee vastapainoksi maitotuotteita, ettei paska lennää aamulla vessan seinään.
Vierailija kirjoitti:
Säilykehedelmistä puuttuu tosiaan ne vitamiinit ja kuidut. Maku sinänsä ihan ok silti.
Mitvit? Hedelmistä saadaan hiilareita. Se on niiden pointti.
Kyllä, ja se on edelleenkin hyvä jälkiruoka. Teen sitä niinkuin äitinikin jo 80-luvulla, että lisään sekaan reippaasti tuoreita hedelmiä.
No siinä ei mitään vitamiineja ole TALLELLA🤣