Onko vuoden 1996 päiväyksellä olevat pakastevihannekset vielä syötäviä?
Tyhjennämme kuolleen mummon pakastinta ja tällaiset tuli vastaan. On olleet pakastettuna siis koko ajan.
Kommentit (7)
Vie Antiikkia, antiikkia -ohjelmaan.
Keräilyharvinaisuus. Onko mummo kans pakkasessa?
Hyvin voit syödä ne turvallisin mielin. Älä kuumenna liikaa ettei vitamiinit häviä.
Jos ne ovat olleet umpijäässä koko tämän 27 vuoden ajan, niin niissä tuskin on mitään mikrobiologisesti vaarallista. Mutta mitään ravinteita niissä ei ole, ja makukin taitaa muistuttaa pakastimen ulkopuolen pölykertymien vuosikerta-aromeja.
Että kerrankin sanon, että ei jatkoon, vaan kompostiin.
Vierailija kirjoitti:
Jos ne ovat olleet umpijäässä koko tämän 27 vuoden ajan, niin niissä tuskin on mitään mikrobiologisesti vaarallista. Mutta mitään ravinteita niissä ei ole, ja makukin taitaa muistuttaa pakastimen ulkopuolen pölykertymien vuosikerta-aromeja.
Että kerrankin sanon, että ei jatkoon, vaan kompostiin.
Samaa mieltä! Itsekin olen tänä kesänä tyhjentänyt hamstraajan pakastinta ja vastaan on tullut löytöjä viime vuosituhannelta. Kasvikset, esimerkiksi pavut, maissit ja maa-artisokat, olivat ikään kuin pakastekuivattuja tyhjiä kuoria ja menivät suoraan kompostiin. Mansikoissa ja mustaherukoissa yllättäen oli vielä makua.
Kokeile ihmeessä.