Sienituntijat, olisi kysymys tateista
Jos tunnistaa sienen tatiksi, mutta ei ole ihan täysin varma mikä tatti on kyseessä, niin voiko tatin pistää pannulle ja syödä? Jos maistaa tattia raakana, niin maistaako pahanmakuisen sappitatin siinä vaiheessa? Tatithan eivät kai ole mikään myrkyllisiä mutta vain jotkut pahanmakuisia.
Kommentit (5)
Kyllä sen sappitatin maistaa siitä raa'asta tatista. Voin luvata. Eikä se ole myrkyllinen, mutta aika lailla se tekee ruuan syömäkelvottomaksi. No sai sen pannullisen syötyä se, jolla oli flunssan takia makuaisti mennyt. Seuraavalla kerralla joku muu maistoi tatteja metsässä, jos tuli epäilyttävä yksilö vastaan.
Sappitatin erottaa kyllä helposti muutenkin - niissä ei koskaan ole matoja...
Katso, minkä värinen verkko jalassa. Musta on huonompi. Muista tateista äikätatti taitaa olla sen näköinen, että ei tee mieli ottaa syötäväksi.
Punikkitatit pitää kypsentää todella hyvin, silllä jotkut saavat niistä vatsanväänteitä.
Maistaa,