Muita oliiviöljyfaneja? Monikäyttöinen!
Voi käyttää sekä ihoon että sisäisesti. Maistuu ihanalta.
Kommentit (22)
Meikäläinenkin läträä sitä jokaiseen ruokaan, ja veriarvot on hyvät. Ja maistuu hyvältä.
Hyvälaatuinen, kylmäpuristettu oliiviöljy maistuu vaikka sellaisenaan tai paahtoleivän päällä. Todella monikäyttöistä, säilyy huoneenlämmössä, terveellisenpää kuin kovat rasvat.
Rakastan oliiviöljyä. Käytän sitä kaikkeen, paistamiseen, salaattiin, leivän päälle. Hyvä ja laadukas oliiviöljy maksaakin pienen omaisuuden.
En ymmärrä ihmisiä, jotka ostavat kaupasta kaiken maailman valmiita salaattikastikepulloja, jotka ovat täynnä lisäaineita, kun salaatti ei vaadi muuta kuin hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa tai sitruunamehua.
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä.
Asiasta uutisoi kuvan kera brittilehti Independent. Myös monia suomalaisia muuttolintuja talvehtii alueella."
Onko hyvä mieli, kun olet osallisena pikkulintujen teurastukseen???
Maria O. kirjoitti:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä.
Asiasta uutisoi kuvan kera brittilehti Independent. Myös monia suomalaisia muuttolintuja talvehtii alueella."
Onko hyvä mieli, kun olet osallisena pikkulintujen teurastukseen???
Höpö höpö. Oliiviöljy on hyvää.
Käytän vain ruoanlaitossa, muita öljyjä en käytä, paitsi munkkien paistossa kasvisöljyä. Rypsiöljy on pahan makuista ja aiheuttaa joillekin närästystä. Ei sitä öljyä iholle kannattaisi panna.
Vierailija kirjoitti:
Rakastan oliiviöljyä. Käytän sitä kaikkeen, paistamiseen, salaattiin, leivän päälle. Hyvä ja laadukas oliiviöljy maksaakin pienen omaisuuden.
En ymmärrä ihmisiä, jotka ostavat kaupasta kaiken maailman valmiita salaattikastikepulloja, jotka ovat täynnä lisäaineita, kun salaatti ei vaadi muuta kuin hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa tai sitruunamehua.
Oliiviöljyllä paistettaessa syntyy haitallisia PAH-yhdisteitä. Siksi käytän rypsiöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Rakastan oliiviöljyä. Käytän sitä kaikkeen, paistamiseen, salaattiin, leivän päälle. Hyvä ja laadukas oliiviöljy maksaakin pienen omaisuuden.
En ymmärrä ihmisiä, jotka ostavat kaupasta kaiken maailman valmiita salaattikastikepulloja, jotka ovat täynnä lisäaineita, kun salaatti ei vaadi muuta kuin hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa tai sitruunamehua.
Juuri näin. Joskus tulee oikein himo oliiviöljyyn.
Käytän tavallista oliiviöljyä rypsiöljyn ja voin ohella paistamiseen. Extra virginiä lähinnä sellaisenaan ruokiin, vaikka voi silläkin paistaa. Jos mausta puhutaan, niin voi maistuu paremmalta, mutta oliiviöljy sopii silti joihinkin ruokiin paremmin.
Missä säilytätte? Jääkaapissa menee ällöttäväksi, huoneenlämmössä härskiintymisvaara, ainakin kesäisin.
Vierailija kirjoitti:
Maria O. kirjoitti:
"Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä.
Asiasta uutisoi kuvan kera brittilehti Independent. Myös monia suomalaisia muuttolintuja talvehtii alueella."
Onko hyvä mieli, kun olet osallisena pikkulintujen teurastukseen???
Höpö höpö. Oliiviöljy on hyvää.
Googlaa vaikkapa
oliiviöljy linnut.
Käytän oliiviöljyä ruuanlaitossa ja erityisesti kasvipohjaisiin ruokiin sekä myös leivonnaisiin esim. pullataikinassa korvaan voin/margariinin oliiviöljyllä ja kyllä siitä ihan syötävää pullaa tulee. Joskus lorautan oliiviöljyä paahtoleivän päälle. Salasttikastikkeiden pohjaan tietysti useimmiten oliiviöljy. Jatkan välillä myös kasvo- ja vartalovoiteita tilkalla oliiviöljyä ja sekaan voi laittaa vielä vähän hunajaa ja iho kiittää. Opettelin öljyjen käytön ruuan laitossa pari vuotta sitten ja makuihin tottui nopeasti ja nykyään kova rasva jopa ällöttää.
Oliiviöljyä käytän kuten muitakin kasviöljyjä, mutta en sinällään pidä rasvaisesta ruoasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rakastan oliiviöljyä. Käytän sitä kaikkeen, paistamiseen, salaattiin, leivän päälle. Hyvä ja laadukas oliiviöljy maksaakin pienen omaisuuden.
En ymmärrä ihmisiä, jotka ostavat kaupasta kaiken maailman valmiita salaattikastikepulloja, jotka ovat täynnä lisäaineita, kun salaatti ei vaadi muuta kuin hyvää oliiviöljyä ja balsamicoa tai sitruunamehua.Oliiviöljyllä paistettaessa syntyy haitallisia PAH-yhdisteitä. Siksi käytän rypsiöljyä.
Vanhaa tietoa. Lue enemmän, luulet vähemmän.
Oliiviöljyjä on vaikka kuinka monenlaisia. Miedoimmat ei maistu miltään, ärhäkimmät ekstraneitsytöljyt maistuu niin että suuta polttaa. Eri laaduille on täysin eri käyttötarkoitukset. Sikäli siis pöljää vain julistaa että oliiviöljy on hyvää tai pahaa; takuulla löytyy jokaiselle molempaa lajia.
Itse en käytä enää ollenkaan, on ensinnäkin niin järkyttävissä hinnoissa ja toiseksi monet muut kasviöljyt ovat terveelisempiä (parempi rasvahappokoostumus).
Minun suosikkini on sisilialainen Il Fornaio.
Kamalan makuista. Käytän auringonkukkaöljyä, se on mautonta.
Maistuu kamalalle.