Kauanko jauhelihaa uskaltaa säilyttää sulatuksen jälkeen?
Otin eilen illalla jauhelihaa pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Oli tarkoitus tehdä siitä tänään ruokaa, mutta söimmekin ravintolassa. Onko lihaa turvallista paistaa ja syödä vasta huomenna?
Kommentit (25)
Eilen avasin paketin joka oli sulanut 1.5 vrk haisi ruumiille
Ei se jääkaapissa miksään mene, mutta voithan sen paistaa tänään ja tehdä huomenna siitä ruuan.
Viimeistään tänään paistaisin ja vähän suolaa mukaan.
No eihän se välttämättä ole edes kokonaan sulaa vielä. Jääkaapissa sulaa reilussa vuorokaudessa.
Eiku hetkinen...eihän tässä vaan ole kyseessä jauhenliha?? 👀
On turvallista paistaa tänään ja syödä se paistettu liha huomenna.
Jos on sulanut jääkaapissa niin ei välttämättä edes ole kokonaan sulanut vielä (riippuu moneltako otit eilen sulamaan. jos nyt ottaisin sulamaan niin vasta ylihuomenna valmistaisin. huomenna voi olla vielä kohmeista.
Niin kauan, kunnes se kävelee itsekseen.
Toimiva hajuaisti kertoo kyllä koska siitä voi vielä tehdä ruokaa, vaikkei enää raakana söisikään.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihaa saa tuoreena
Tiesitkö, että teurastettua eläimen ruhoa riiputetaan pitkään kylmiössä ennen paloittelua ja myöhemmin pihveiksi, paloiksi tai jauhelihaksi silpomisen jälkeen voi taas kestää päiviä, ennenkuin liha tulee kauppaan.
Olin nuorena töissä Haukilahdessa eräässä pikkukaupassa. Siellä lihatiskillä vihertyneet, haisevat paistit pestiin etikkavedessä , jauhettiin ja myytiin tarjouspaistijauhelihana.
Eli varmasti päivän jääkaapissa ollut jauheliha on syötävää, jos kypsentää kunnolla!
Oletko ajatellut, että sillä eläimellä eli jauhelihalla on ollut joskus silmät?
Vierailija kirjoitti:
Oletko ajatellut, että sillä eläimellä eli jauhelihalla on ollut joskus silmät?
mutta sinulla ei vieläkään aivoja.
Vierailija kirjoitti:
Eilen avasin paketin joka oli sulanut 1.5 vrk haisi ruumiille
Se suojakaasu haisee aina ruumiile myös tuoreessa lihassa. Kannattaa haistella sitä lihaa eikä pakettia.
Pesin sulatetun jauhenlihan painepesurilla. Nyt en löydä sitä mistään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eilen avasin paketin joka oli sulanut 1.5 vrk haisi ruumiille
Se suojakaasu haisee aina ruumiile myös tuoreessa lihassa. Kannattaa haistella sitä lihaa eikä pakettia.
Kanoissa myös haisevaa limaa, kun paketin avaa. Ne on kyllä pakko huuhtaista pikaisesti hanan alla.
Sika-nautajauheliha saa kyllä varsin ikävän maun ja hajun jos sen pakastaa ja sitten sulattaa.
Ei se pilaantunutta ole, mutta rasvaisuus saanee aikaan sen tunkkaisen tuoksun ja maun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eilen avasin paketin joka oli sulanut 1.5 vrk haisi ruumiille
Se suojakaasu haisee aina ruumiile myös tuoreessa lihassa. Kannattaa haistella sitä lihaa eikä pakettia.
Ei muuten haise eikä sen pidä haista.
Ei normaalisisti pitäisi haista vaan kylmäketju on jossain vaiheessa voinut katketa tai sitten myydään jo puoli pilaantunutta tuotetta.
Ikinä ei ole liha haissut kun sen liha paketin aukaisee ja ostamme jättimarketista jossa tuoreet lihat ja jossa ei myydä mitään vanhaa paskaa ja puoli pilaantunutta.
Max 1 vrk, sitten kyllä juoksen karkuun.