Onko viljatonta syömistä helppo toteuttaa?
Kommentit (7)
Lihaa ei pidä välttää. Vilja on se, joka aiheuttaa ne kivut tulehtuneissa nivelissä.
Tulehtuneet kivekset tulisi poistaa.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Tosin nivelkipujen ehkäisyyn/vähentämiseen riittää kotimaisten viljojen sekä punaisen lihan välttäminen, ei kaikkien maailmalla vilja-nimikkeen alla kulkevien kasvien siementen välttely.
Jos näin on (en tunne nivelongelmien ja viljojen välistä yhteyttä, mutta välttelen itse muista syistä kotimaisia viljoja p.l. kauraa), niin gluteenittomilla tuotteilla PÄÄASIASSA homma hoituu helpoiten. Mutta silti pitää lukea tuoteselosteet: esim. Sunnuntain gluteeniton jauhoseos sisältää gluteenitonta vehnätärkkelystä. Jäi mulla kauppaan. Semperin ja Myllärin jauhoseos on vehnätön.
Ja jos kaura käy (en tiedä, miten on nivelongelmissa), niin 100% kauraleipiä löytyy kaupoista pilvin pimein. Jos ei käy, niin näissäkin tapauksissa ne gluteenittomat leivät.
Kotona helppo, kodin ulkopuolella vaikeampaa. Esim suurin osa pikaruoasta on viljaa; hampurilaiset, pizzat, leivät.. monesti jopa ranskalaisissa on viljaa, ja salaateissa leipäpaloja tai jotain bulguria. Eli ulkona syöminen vaatii aina suunnittelun ja etukäteen menujen selaamisen että onko paikassa mitään mitä voi syödä.
On toteutettavissa mutta ei auta, ennemmin ylenpalttista maidon juontia voisi rajoittaa, sen sijaan hapanmaitotuotteet eivät ylläpidä tulehdusta samalla tavoin. Suoliston terveys tärkeää, jotta sen tasapainotus ensin, hedelmät minimiin jos on ongelmaa siinä. Ruisleipä on hyvä.
Tottakai. Tosin nivelkipujen ehkäisyyn/vähentämiseen riittää kotimaisten viljojen sekä punaisen lihan välttäminen, ei kaikkien maailmalla vilja-nimikkeen alla kulkevien kasvien siementen välttely.