Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

MIkä ero on smetanalla ja kermaviilillä? Rasvapitoisuus vai?

Vierailija
29.07.2023 |

Mihin käytätte?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan keittoon kermaviiliä, koska se on vähärasvaisempaa.

Vierailija
2/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Smetanaa voi vatkata vaahdoksi. Kermaviili vain muuttuu nestemäisemmäksi. Rasvapitoisuuden ansiosta smetana maistuu paremmalta ja kestää myös kuumentamista paremmin esim. pitkään haudutettavissa ruuissa, kuten lihapadat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se siniruudullisessa purkissa oleva smetana on kevyempää kuin Valion vastaava ja sitä on enemmän. Venäläiset käyttävät yleensä kevyempää smetanaa kuin tuota Valion tönkkistä. Ei sitä kevyempääkään voi verrata kermaviiliin, enemmän se on ranskankerman tyylistä.

Vierailija
4/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan keittoon kermaviiliä, koska se on vähärasvaisempaa.

Ei kannata, se juoksettuu ja tekee sopan kuvottavan näköiseksi. Ihan sama, keitätkö sen vai laitat nokareen sopan päälle.

Vierailija
5/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset hapatteet ja fermentointitavat.

Toimivat ruuanlaitossa eritavoin.

Vierailija
6/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Unohtakaa rysyjen smetanat. Isänmaallinen suomalainen ei niitä käytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä taas en tiedä mitä eroa on smetanalla ja creme fraisilla

Vierailija
8/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä taas en tiedä mitä eroa on smetanalla ja creme fraisilla

Erilaiset happamuudet. Osta ja kokeile, sillähän tuon selvität.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toinen on viili, toinen hapankerma.

Joskus käytin kermaviiliä makeiden piirakoiden täytteissä.

Smetanaa käytän kastikkeisiin, patoihin, lohi/savuporotahnaan, piirakoihin, uuniloheen, blinien kanssa, perunasalaattiin (mieluummin tosin turkkilaista juggea) jne.Tilalla voin käyttää myös creme fraichea

Vierailija
10/10 |
29.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salainen ainesosa