-Meille on ollut erityisen tärkeää saada kananliha Halal-sertifioituna, jotta tuotteemme soveltuvat jatkuvasti kasvavalle määrälle faneja
Suomessa halal-teurastus ei kuitenkaan ole sallittua ja siksi Kotkot ei käytä suomalaista lihaa.
https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/6067269#cxrecs_s
Kommentit (46)
Nyt kun tietää ko asiakaskunnan ja sen tuomat ongelmat suunnilleen koko maailmalle, osaa olla menemättä.
Paskapuhetta. Halal-teurastus on Suomessa sallittu ja sitä valvoo AVI.
Ulkomaisten lihojen tuotantoketjuja ei tunneta, lihassa usein antibiootteja, hormoneita ym. ja rehut epäekologisia, eläinten olot kammottavat.
Älkää ostako muuta kuin suomalaista lihaa!
🇺🇦🇮🇱
Kyllähän tuolla päätöksellä väkisinkin pyllistetään eettistä lihantuotantoa suosivien suuntaan, mutta ehkä ovat sitten laskeneet että se on kuitenkin pienempi joukko kuin halal-lihaa haluavat.
Vierailija kirjoitti:
Mistä johtuu tämä halal-trendi?
Ehkä "Fanien" vaatimuksista
Rauhan uskonto my ass. Rääkkäävät niin ihmisiä kuin eläimiä.
Vierailija kirjoitti:
Paskapuhetta. Halal-teurastus on Suomessa sallittu ja sitä valvoo AVI.
Ilman tainnutusta tehtävänä ei ole sallittua ja samaan aikaan tainnutus ja teurastus olisi hyvin vaikeaa, siksi sitä ei käytännössä juurikaan tehdä. Sen sijaan Euroopassa se on sallittua ilman tainnutusta.
Kaffebulla kirjoitti:
Ulkomaisten lihojen tuotantoketjuja ei tunneta, lihassa usein antibiootteja, hormoneita ym. ja rehut epäekologisia, eläinten olot kammottavat.
Älkää ostako muuta kuin suomalaista lihaa!
Finduksen pakasteaterioissa oli kana jo reilu kymmenen vuotta sitten jostakin aasiasta tuotua, muistaakseni thaimaasta. Ihmettelin silloin etteikö lähempää kananlihaa löydy käytettäväksi.
Vierailija kirjoitti:
Paskapuhetta. Halal-teurastus on Suomessa sallittu ja sitä valvoo AVI.
Tämä on totta, mutta käsittääkseni Suomessa ei teurastamoilla tai eläinten kasvattajilla ole (onneksi) halukkuutta ryhtyä moiseen, vaikka Suomessa eläin ON tainnutettava ennen lopetusta ellei tarkastastuseläinlääkäri ole paikalla. Eläinlääkärin valvonnassa saa tainnutuksen sekä lopetuksen tehdä samanaikaisesti, mutta eihän täällä eläinlääkäreitä edes riittäisi tuollaiseen.
Viime vuodelta löytyy valitettavasti esimerkiksi tällainen tapaus lampaisiin liittyen:
Vierailija kirjoitti:
Paskapuhetta. Halal-teurastus on Suomessa sallittu ja sitä valvoo AVI.
Suomessa ei toimita täysin islamin vaatimusten mukaan koska muutoin kyseessä olisi törkeä eläinsuojelurikos. Siksi rää-
kättyä lihaa rahdataan ulkomailta tai tehdään salaa Suomessa
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009389700.html
Ymmärtääköhän nuo kotkotit että pelkkä rääkätyn lihan käyttäminen ei lähellekään vielä riitä että he voisivat itse saada halal-sertifiointia? Kaikkien muidenkin heidän raaka-aineidensa pitäisi olla yhtälailla sertifioituja, tarkoittaen esimerkiksi että yksikään heidän toimittajistaan ei käsittele sianlihaa samalla linjalla. Suomessa ei välttämättä ihan niin helppo löytää toimittajia, joten joutuvat kaikessa muussakin vaihtamaan ulkomaalaisiin. Kuulostaa vähän päätökseltä joka kääntyy heitä itseään vastaan.
Tietenkään ei tule kommentit läpi kun vähän kritisoi 🤡
Vierailija kirjoitti:
Mitenkä se tavallinen kanojen teurastus ei ole "Halal"? Kaula katki, näin on aina kanat teurastettu, eikö se käy?
Jos pitää maksaa jollekin esirukoilijalle, en maksa. Voidaan ruveta myymään halvemmalla ihan vaan tavallista broileria.
Kärsineen eläimen liha maistuu muka paremmalle. Muslimeilla on useita juhlia, joiden päätteeksi t-eurastetaan miljoonia eläimiä julmasti. Ihmettelen miksi tämä ei kiinnosta eläinsuojelujärjestöjä.
En osta vieraan uskonnon rituaalien mukaan loitsuttua ja teurastettua lihaa. En osallistu muihinkaan vieraiden uskontojen rituaaleihin.
Ei ulkolaista lihaa, kiitos. Itsepähän on asiakaskuntansa valinnut.
Ja eihän niitä kiinnosta onko h*l*l, kunhan on halvinta r**k*ttyä eläintä. Tällä tietysti saadaan eräät u*k*vat ja s*v*k*t pitämään paikkaa edelläkävijänä, mutta veikkaan että monet boikotoi. En astuisi jalallanikaan.
Kiinnitin itsekin huomiota tuohon halal-teurastukseen ja kierrän jatkossakin Kotkotin kaukaa, vaikka kuinka pidän friteeratusta kanasta. En yksinkertaisesti voi ymmärtää, että EU:n alueella sallitaan halal-teurastus, koska siinä tainnutus ja kurkun auki viiltäminen tehdään samanaikaisesti eli todennäköisesti eläin ehtii kuitenkin tuntea sen ja kärsiä. Hyi olkoon, mitä eläinrääkkäystä.