Palstamammat, apuva?
Osaisiko neidot ja rouvat suositella että minkälainen oliiviöljy soveltuu parhaiten paistamiseen? Lähinnä kalaan paistamiseen ja esim ulkofileen paistamiseen.
Niin, ja saahan toki miehetkin antaa vinkkejä.
Kiitoksia etukäteen.
M54
Kommentit (12)
Kala paistetaan aina voissa, ihan parasta🙂
Toki voi erilaisia öljyjäkin kokeilla, itselläni ei näistä kokemusta.
Noin vanha ukko, eikä tajua voita käyttää paistamiseen. Mamman helmoistako juuri pääsit?
Vierailija kirjoitti:
Noin vanha ukko, eikä tajua voita käyttää paistamiseen. Mamman helmoistako juuri pääsit?
Paljon kalaa tai muuta paistava ei voi syödä voita. Kansallinen ongelmamme: sydän- ja verisuonisairaudet, korkea kolesteroli ja verenpaine jne. Öljyt terveellisempiä, pehmeitä rasvoja, ei kovaa maitorasvaa kuten voissa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi oliiviöljy? Rypsi-, rapsi- ja camelina kotimaisia ja sisältävät kaikki samat omegat ym. kuin oliiviöljyt. Kestävät kuumennuksen paremmin kuin oliiviöljyt.
Eivät todellakaan sisällä samassa suhteessa kuin oliiviöljy! Ja camelinaöljy maistuu aivan kauhealle🤮
Vierailija kirjoitti:
Noin vanha ukko, eikä tajua voita käyttää paistamiseen. Mamman helmoistako juuri pääsit?
Joo, ekaa vuotta poikamiehenä aikuisiällä.
Voi on epäterveellistä. Voisin käyttää vähän terveellisempää vaihtoehtoa.
Puolet voita, puolet oliiviöljyä. Ei saa polttaa eikä ruskistaa!!!
Lihaa ei voi paistaa öljyssä mikäli et halua pestä koko keittiötä sen jälkeen.
Paistamiseen käytetyn rasvan koostumus on melko ihan sama. Sitä menee suuhun kuitenkin hyvin vähån.
Tärkeämpää kuin öljy, jossa ruoka paistetaan, on se, että ruoka on puhdasta. Tutkikaa Pipliaa, lukekaa viidettä Mooseksen kirjaa. Sieltä saatte ohjeet:
Nämä ovat ne nelijalkaiset eläimet, joita saatte syödä: raavas, lammas ja vuohi, peura, gaselli, metsäkauris, vuorikauris, musta antilooppi, keihäsantilooppi ja betsoari-vuohi, kaikki ne nelijalkaiset eläimet, joilla on kokonansa halkinaiset, kaksivarpaiset sorkat ja jotka märehtivät; niitä saatte syödä.
Näitä älkää kuitenkaan syökö niistä, jotka märehtivät, ja niistä, joilla on kokonansa halkinaiset sorkat: kamelia, jänistä ja tamaania, jotka kyllä märehtivät, mutta joilla ei ole sorkkia: ne olkoot teille saastaiset; sikaa, jolla kyllä on sorkat, mutta joka ei märehdi: se olkoon teille saastainen. Näiden lihaa älkää syökö, ja niiden raatoihin älkää koskeko.
Näitä te saatte syödä kaikista vesieläimistä: kaikkia, joilla on evät ja suomukset, te saatte syödä. Mutta kaikista niistä, joilla ei ole eviä eikä suomuksia, älkää syökö mitään: ne olkoot teille saastaiset.
Kaikkia puhtaita lintuja te saatte syödä. Mutta nämä ovat linnuista ne, joita älkää syökö: kotka, partakorppikotka, harmaa korppikotka, haarahaukka ja suohaukkalajit, kaikki kaarnelajit, kamelikurki, pääskynen, kalalokki, jalohaukkalajit, huuhkaja, kissapöllö, sarvipöllö, pelikaani, likakorppikotka, kalasääksi, haikara, sirriäislajit, harjalintu ja yölepakko.
Eivät nuo ruokamääräykset ole enää voimassa Uuden Liiton aikana. Turha niistä on täällä vaahdota.
Paistinrasva kannattaa valita sen mukaan, mitä on paistamassa. Esimerkiksi kaarneen paistan voissa, mutta tamaanin, kamelikurjen ja partakorppikotkan öljyssä. Yölepakoita en paista ollenkaan, silloin harvoin kun niitä syön, nautin ne lämminsavustettuina.
Miksi oliiviöljy? Rypsi-, rapsi- ja camelina kotimaisia ja sisältävät kaikki samat omegat ym. kuin oliiviöljyt. Kestävät kuumennuksen paremmin kuin oliiviöljyt.