Mustapippuri, valkopiipuri vai kenties maustepippuri
Ystävättärien kanssa melkein tuli sanomista. Käytän itse eri mausteita ja myös pippureita ihan monin tavoin ja monia, mutta tunnustan, että yksi alla olevista on tavallisin. Oli yllätys kuulla, että joissain keittiöissä onkin toisin. Mites sinulla? Kertokaa toki myös mihin ruokiin käytätte mitäkin.
Kommentit (16)
Eniten käytän mustapippuria, rosepippuria ja viherpippuria. Maustepippuria harvoin, valkopippuria tuskin koskaan (haisee).
Pippurinen kirjoitti:
Missä on viher- ja punapippuri?
Se on varmaan siinä kohdassa muu.
Niinkuin sitruunapippurikin.
Pippurinen kirjoitti:
Missä on viher- ja punapippuri?
Se on varmaan siinä kohdassa muu.
Niinkuin sitruunapippurikin.
Vastasin "mustapippuria eniten", vaikka se on ainoa noista kolmesta, jota käytän.
En yhtään pidä valkopippurista tai maustepippurista.
Kokonaisia maustepippureita keittoihin. Mustapippuri rouhittuna aika moneen muuhun ruokaan.
Valkopippurissa on outo haju. Ja makukin.
Valkopippuri haisee sille itselleen. Mutta eipä valkokastike maistu samalta ilman. Fiininpi väki käyttää tuosta soosista nimeä bechamel. Tai sinne päin.
Maustepippuri on, yllatys yllätys, marja eikä pippuri. Ja sitruunapippuri on, kuten "chilipippuri"kin, maustesekoitus.
Mutta kuka tietää, miksi valkopiippuri haisee pahentuneelta porsaanlihalta? Minä en.
Oli kyllä taas niin outo tilitys.
Pippurinen kirjoitti:
Missä on viher- ja punapippuri?
80-luvulla.
Vierailija kirjoitti:
Maustepippuri on, yllatys yllätys, marja eikä pippuri. Ja sitruunapippuri on, kuten "chilipippuri"kin, maustesekoitus.
Mutta kuka tietää, miksi valkopiippuri haisee pahentuneelta porsaanlihalta? Minä en.
"Mustapippuria saadaan, kun tertut poimitaan raakoina eli vihreinä ja kuivataan auringossa, jolloin ne muuttuvat tummanruskeiksi ja pinnalta ryppyisiksi.
Viherpippuria saadaan siten, että raaka vihreä hedelmä pakastekuivataan tai säilötään etikkaliemeen.
Valkopippuri valmistetaan niin, että marjan annetaan kasvaa täysin kypsäksi (punaiseksi). Poimimisen jälkeen kypsistä marjoista liotetaan punainen kuoriosa pois.
Valkopippuri ja mustapippuri tunnettiin jo keskiajalla, mutta viherpippurin valmistusprosessin keksi Claude Terrail 1960-luvullalähde?. Pippuri on maailman yksi käytetyimmistä mausteista."
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Pippuri
No miks se sitten haisee? No jos se kypsänä sitten haisee.
Suuri pippurikeskustelu jäi kesken. Nosto.
Missä on viher- ja punapippuri?