Voiko kerman tilalla kastikkeissa käyttää kookosmaitoa?
Kommentit (12)
Kookoksen maku pyrkii liikaa esiin (kermapohjaisissa) kastikkeessa, missä tarkoitus käyttää kermaa.
En käyttäisi.
Ei voi. Käyttäytyy eri tavalla eikä kestä keittämistä.
🇺🇦🇮🇱
Kaffebulla kirjoitti:
eikä kestä keittämistä.
Jännästi tuolla aasiassa se kuitenkin kestää päivittäin, sadoissa tuhansissa pannuissa.
Kerman tilalle kannattaa kokeille kookoskermaa tai jos ei halua kookoksen makua kaurakermaa tai muuta kasvispohjaista kermaa.
Kookoskerma sopii ainakin currylla ja chilillä maustettuihin ruokiin. Eli nepalilais-/intialaistyyppisiin.
Vierailija kirjoitti:
Kerman tilalle kannattaa kokeille kookoskermaa tai jos ei halua kookoksen makua kaurakermaa tai muuta kasvispohjaista kermaa.
Suksi nyt kuuseen kauraliemies kans.
Voi käyttää, mutta älä käytä, jos kolesteroliarvosi on koholla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerman tilalle kannattaa kokeille kookoskermaa tai jos ei halua kookoksen makua kaurakermaa tai muuta kasvispohjaista kermaa.
Suksi nyt kuuseen kauraliemies kans.
Olen entinen tavallisen kerman käyttäjä ja käytän nykyisin kaurakermaa mikä on minun mielestäni 6jopa parempaa kuin tavallinen kerma ja on myös terveellisempi vaihtoehto. Älä ole ennakkoluuloinen vaan kokeile.
Vaikea nähdä että maku sopisi suomalaisiin perinneruokiin. Meillä ei tällaisia ruokia tehdä, kun vatsa ei kestä kermaa. Kookosmaitoa ja -kermaa käytetään aasialaisissa, eikä se aiheuta vatsavaivoja.
Meillä käytetään ruoanlaitossa vain kookoskermaa.
Kookoksessa on aika voimakas maku itsessään. Ei sovi joka paikkaan mielestäni.