Mikä on hyvä limaa irroittava yskänlääke 7-vuotiaalle? Myös maku ratkaisee.

Vierailija

Ollaan menossa lääkäriin ja ajattelin samalla pyytää yskänlääkettä. Meillä on Sir Ephetrin (tai jotain sinnepäin;) yskänlääkettä, mutta se ilmeisesti enemmänkin hillitsee yskää niin että saa nukuttua. Se on myös hieman colan makuista ja pienen määrän colaa kanssa se on mennytkin alas ihan huomaamatta edes lääkettä. Yskä on nyt kuitenkin kuivaa joten jotain limaa irroittavaa pitäisi saada. Lapsella on herkkä oksennusrefleksi joten lääkkeen pitäisi olla suht hyvänmakuista. Onko hyviä kokemuksia? Oma lääkäri kun ei paljoa välitä esim. lääkkeen mausta tai siitä miten se onnistutaan ottamaan joten olis hyvä kun olis joku jota ehdottaa itse. Vai onko jotain hyviä reseptivapaastikin?

Kommentit (6)

Vierailija

vaan yskänärsytystä vähentäviä, kuten cocillana.yskään käytetään ensisijaisesti yskän ärsytykseen tarkoitettuja yskänlääkkeitä. Limaa irrottavia yskänlääkkeitä tarvitaan lähinnä kuuriluontoisesti joissain pitkäaikaisissa keuhkosairauksissa (esim. tupakoinnin aiheuttamassa pitkäaikaisessa keuhkoputkentulehduksessa).Eli ei lapsesi tarvitse ko limaa irrottavia, jollei ole sitkeä keuhkoputkentulehdus, mutta lapsilla harvoin on (tupakoitsijoilla yleinen).

Vierailija

ei hertsyykkeri mitään limaa irrottavaa lapsen yskään!

cocillana on hyvä, redol comp. kans (avaa myös keuhkoja

lisäksi että vaikuttaa tuohon yskänrefleksiin), maku tosin

ei ole mikään karkilta maistuva, mutta tuskin missään reseptillä

saatavassa kunnon yskänlääkkeessä.

Vierailija

ja niitä kannattaa käyttää vain tositarkoitukseen. Teillä oleva yskänlääke on ihan hyvä vaihtoehto. Runsas veden juominen ohentaa limaa ja helpottaa sen irtoamista.Farmaseutti

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat