Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kirjoittakaa tähän satavarma raparperi-toscakakun ohje!

Vierailija
02.06.2023 |

tässä on valikoima ko. reseptistä otettuna ympäri nettiä:

1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita Oivariini, sokeri, munat ja rahka. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nostellen tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n vuokaan.
Paloittele raparperi ja ripottele taikinan päälle, mausta kanelilla.
Paista uunin keskiosassa 10 min.
Keitä sillä aikaa kinuskikermaa n. 8 - 10 min kattilassa korkealla keskilämmöllä, kunnes se sakenee kastikkeeksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kaada seos raparperien päälle. Jatka paistamista 30 min.

2.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähdytetty voisula. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan ( 27 cm ). Ripottele päälle raparperiviipaleet. Paista 200 asteessa 20 min. Tee sillä aikaa kuorrutus. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Sekoita koko ajan kunnes pulpahtaa Kaada toscaseos raparperien päälle ja paista vielä 10 min.Tarjoa vaniljakastikkeen kera

3.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa vispilällä. Lisää sokeri, sulatettu voi, maito, kardemumma, leivinjauhe ja mantelijauho ja sekoita. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita lusikalla tai nuolijalla. Kaada taikina vuokaan.
Pese raparperit. Leikkaa raparperit pitkittäin neljään tai kuuteen osaan koosta riippuen ja hienonna ne. Levitä raparperit vuokaan pohjan päälle. Esipaista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt keskeltä.
Kakun paistuessa tee kuorrute: Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja sulata voi. Lisää mantelilastut ja keitä muutama minuutti sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua.
Levitä kuorrute kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja alkaa irrota vuoan reunoilta. Jos mantelilastut uhkaavat ottaa liikaa väriä, siirrä kakku alemmalle tasolle. Voit myös peittää kakun leivinpaperilla.

Joissain ohjeissa vatkataan munat ja sokeri, toisessa sekoitetaan kaikki yhteen, kolmannessa vaahdotetaan voi ja sokeri. Yhdessä paistetaan toscakuorrutetta 30 minuuttia, toisessa 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme yhdeksän