Mitä grilliin, kyllästynyt makkaroihin
Kommentit (8)
En juuri koskaan grillaa makkaraa. Jotain kunnon kyljyksiä tai kanapihvejä tai grillivartaita.
Minä tykkään välillä tehdä itse kebakoita. Eli teen jauhelihataikinan ja varrastikkuun muotoilen semmosen sopivan pötkylän ja eikun grilliin. Tosi hyvää, maistuu lapsillekin. Siihen kylkeen vielä esim. tzazikia.
Kassleria grillasin viikonloppuna pitkästä aikaa, oikein hyvää kun saa mureaksi.
Kaupathan ovat tähän aikaan vuodesta täynnä kaiken maailman grillilihoja, löytyy niin nautaa, possua kuin kanaa eri tavoin maustettuna ja maustamattomana ja eri muodoissa (pihveinä, leikkeinä, vartaina). Lisäksi grillattuna toimii halloum, herkkusienet (pekoniin käärittynä), kasvikset esim. kesäkurpitsa, brokkolini, paprika, tomaatit, perunat jne.
Possua. Sama mitä kohtaa liha leikattu. Aina on hyvää, voi viedä jopa kielen persijeeseen mukanaan herkutellessa.
Kanan koipia, mieluusti hieman ylikypsäksi niin että liha irtoaa luusta :)
Kasvisnyyttejä foliossa: kesäkurpitsaa, sipulia, kukkakaalia ym. ja tuorejuustoa, tippa öljyä ja mausteita maun mukaan...
Minitomaatteja, kesäkurpitsaa, sieniä, broileria...