Motivaatiota ruuan laittoon?
Mä inhoan ruuan laittamista. Se tuntuu ihan hirveältä pakkopullalta. Koska pakko on kuitenkin useamman kerran viikossa kokata, olisi kiva jos se ei tuntuisi niin vastenmieliseltä. Miten voisi motivoida itseään? Kaipaan asennemuutosta, mutta en tiedä miten sen tekisin.
Löytyisikö täältä hyviä vinkkejä tai edes vertaistukea?
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Mene ruuanlaitto kurssille. Kun asian osaa tehdä niin se ei enää tunnu niin vastenmieliseltä.
Oletko sinä oppinut tällä tavalla tykkäämään ruuan laitosta? Itseäni ei suoraan sanottuna hirveästi innosta alkaa oikein harrastamaan sellaista mitä inhoaa, mutta voin harkita, jos siitä oikeasti on apua.
-ap
Nälkä ja terveys on aika hyvät motivaattorit.
Teetkö liian monimutkaista ruokaa? Itselleni arjen pelastus on riisivuoka: Sekoita 3dl riisiä 7dl:aan kuumaa vettä. Lisää 1tl suolaa, 350g kanasuikaleita ja 500g wokkia. Paista 200c 1h.
Riisiä ja kanaa voi laittaa enemmänkin tarpeesta riippuen, esim. 4dl riisiä ja 8dl vettä ja hieman enemmän suolaa. Joskus lisään 1rkl currymaustetta tai korvaan suolan liemikuutioilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mene ruuanlaitto kurssille. Kun asian osaa tehdä niin se ei enää tunnu niin vastenmieliseltä.
Oletko sinä oppinut tällä tavalla tykkäämään ruuan laitosta? Itseäni ei suoraan sanottuna hirveästi innosta alkaa oikein harrastamaan sellaista mitä inhoaa, mutta voin harkita, jos siitä oikeasti on apua.
-ap
En nyt sanoisi, että rakastan ruuanlaittoa, mutta se tuntuu vähemmän vastenmieliseltä, koska kun osaa perustaidot niin kaikki sujuu nopeammin ja myös lopputulos on parempi. Toinen mikä itseä auttaa on kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia reseptejä ja eri maiden reseptejä niin ei pääse kyllästymään niin helposti kun on aina jotain uutta maisteltavaa.
Laita sellaisia ruokia, joista pidät erityisen paljon. Eikö siinä ole motivaatiota, että saat hyvää ruokaa?
Jos ei ole, niin laita sellaisia ruokia, jotka on vaivaton ja nopea tehdä. Esimerkiksi vuokaan sekaisin kilon pussillinen peruna-sipulisekoitusta ja jotain proteiinia (oikein helppo vaihtoehto on kinkkusuikalepussi, muutoin vaikka ruskistettu ja maustettu jauheliha / kanasuikale / jokin lihankorvike), suolaa ja pippuria (& jos on jokin lempimauste) ja jotakin kermaa tai sen kaltaista päälle ja tunniksi 200 asteeseen uuniin. Riittää monelle aterialle tai vaikka pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Laita sellaisia ruokia, joista pidät erityisen paljon. Eikö siinä ole motivaatiota, että saat hyvää ruokaa?
Jos ei ole, niin laita sellaisia ruokia, jotka on vaivaton ja nopea tehdä. Esimerkiksi vuokaan sekaisin kilon pussillinen peruna-sipulisekoitusta ja jotain proteiinia (oikein helppo vaihtoehto on kinkkusuikalepussi, muutoin vaikka ruskistettu ja maustettu jauheliha / kanasuikale / jokin lihankorvike), suolaa ja pippuria (& jos on jokin lempimauste) ja jotakin kermaa tai sen kaltaista päälle ja tunniksi 200 asteeseen uuniin. Riittää monelle aterialle tai vaikka pakastimeen.
Tästä yllättävän maukas variaatio oli uunijuureksia, paistettua jauhelihaa, kermaa ja juustoraastetta. Tästä tuli uusi luottoherkku.
Mulla sama ongelma kuin ap:llä. Osaan laittaa ruokaa, mutta se ei vaan kiinnosta. Kun lapset lentää pesästä, hella varmaan ruostuu käyttämättömänä.
Minä käytän mahdollisimman paljon puolivalmisteita. Juurekset pakkasesta, pavut suolaliuoksessa, jne. Helppoa tehdä kastike kun vaan heittää ainesosat vuorollaan pannulle ilman pilkkomisia yms. Samalla voi selata vauvapalstaa kun ruoka valmistuu.
Minä olen alkanut käyttää kuulokkeita siivotessa, tiskatessa ja ruokaa laittaessa. Joku kiinnostava äänikirja tulemaan, jonka juoni imaisee mennessään, niin ei edes huomaa tekevänsä jotain tympeää samalla.
Vierailija kirjoitti:
Teetkö liian monimutkaista ruokaa? Itselleni arjen pelastus on riisivuoka: Sekoita 3dl riisiä 7dl:aan kuumaa vettä. Lisää 1tl suolaa, 350g kanasuikaleita ja 500g wokkia. Paista 200c 1h.
Riisiä ja kanaa voi laittaa enemmänkin tarpeesta riippuen, esim. 4dl riisiä ja 8dl vettä ja hieman enemmän suolaa. Joskus lisään 1rkl currymaustetta tai korvaan suolan liemikuutioilla.
No hyi hele. Kaipa tuota alas saa, jos on hirveä nälkä.
Minua motivoi se, että haluan syödä hyvää ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Teetkö liian monimutkaista ruokaa? Itselleni arjen pelastus on riisivuoka: Sekoita 3dl riisiä 7dl:aan kuumaa vettä. Lisää 1tl suolaa, 350g kanasuikaleita ja 500g wokkia. Paista 200c 1h.
Riisiä ja kanaa voi laittaa enemmänkin tarpeesta riippuen, esim. 4dl riisiä ja 8dl vettä ja hieman enemmän suolaa. Joskus lisään 1rkl currymaustetta tai korvaan suolan liemikuutioilla.
Lisää ruokaan 500 g wokkia? Mitä se edes tarkoittaa?
Mua motivoi ruan hyvä maku ja se onnistumisen tunne kun saa mahtavaa itsetehtyä ruokaa. Ja nälkä tietty:)
Arkea helpottamassa oli ruuhkavuosina 6 vkon kiertävä lista missä pääosin 2pv ruokia. Ei tarvinnut pähkäillä eikä stressata ruuanlaitosta, senkun vaan teki. Ruuat oli valittu ensisijaisesti ajankäytön perusteella järjestykseen mausta ja laadusta tinkimättä. Nyt kahdestaan on aikaa kokeilla ja suunnitella enemmän, meillä tehdään 2 ateriaa päivässä (ollaan oltu nyt n 10v etätöissä )
Tuttu ongelma ap. Osaan laittaa ruokaa, mutta en tykkää ruoanlaitosta. Minulla tosin helppo tilanne kun ei ole lapsia joten ei ole pakko laittaa aina ruokaa jos ei huvita.
Mene ruuanlaitto kurssille. Kun asian osaa tehdä niin se ei enää tunnu niin vastenmieliseltä.