Vaihtuuko sulla syömiset vuodenaikojen mukaan
vai syötkö aina "samalla kattauksella" riippumatta vuodenajasta?
Kommentit (10)
Paistit ja kalakukot jää kesällä paistamatta.
Kasvikset kauden mukaan, lihat+makkarat samoja.
Kesällä tulee syötyä vähän kevyemmin. Uusia perunoita, hedelmiä joiden sesonki kesällä eli paljon vesimelonia ja grillattua ruokaa. Salaattejakin tulee tehtyä enemmän.
Talvella enemmän kastikkeita ja muutenkin kaloripitoisemmin.
Kyllä.
Talvella meilläkin patoja, laatikoita, tuhteja keittoja. Juureksia
Kesää kohti kevenee, enemmän kalaa, salaatteja, krvyempiä keittoja, kasvisruokia
Vähän, lähinnä sesonkituotteita ostan, esim. liian kalliit tomaatit jää hyllyyn talvella, samoin jäi kurkku. Nyt näitä voi taas ostaa.
Ei varsinaisesti vaihdu, mutta kesällä syödään enemmän tuoretta kalaa ja jotain omalta kasvimaalta, syksyllä riistaa ja halpoja juureksia. Hinta vaikuttaa jonkun verran siihen, mitä kaupasta milloinkin ostetaan.
Ei oikeastaan paljonkaan muutu, juureksia käytetään talvella paljon ja ehkä jotain kevyempää vihannesta kesällä. Mansikoita meillä on aina kotimaisen sadon aikana, kun puolisko on mansikkahullu. Itse en tykkää.
Talvella menee enemmän juureksia, kesällä hintojen laskettua enemmän kasviksia. Ylipäänsä HeVi-osastolla vertailen hintoja ja tulee samalla seurattua satokausia.
Vaihtuu. Lämmityskaudella ruoka valmistuu leivinuunissa ja puuhellalla torpan lämmityksen ohessa, jolloin ruoka on keittoa, pataa, vuokaa..
Keväällä jää uuniruoat pois. Kesällä kokkailu siirtyy lähestulkoon kokonaan ulkokeittiöön ja helteellä kylmiin ruokiin.
Myös raaka-aineet vaihtuu sesongin mukaan. Syksyllä-talvella perunaa, juureksia, kaalia, puolukkaa. Keväällä ja alkukesästä versoja, ituja, villirehuja, varhaisvihanneksia. Myöhemmin kesällä esim kesäkurpitsaa, ja mitä nyt puutarhasta milloinkin valmistuu. Marjat ja hedelmät myös sesongin mukaan.
Syön lähes kokonaan vain lähiruokaa ja se on silloin sesonkien mukaan syömistä. En syö ulkomaisia kasviksia, hedelmiä, lihaa tai maitotuotteita ollenkaan. Ulkomaisista käytän vain mausteita, kahvia, teetä kaakaota.
Talvella laatikoita, patoja ja keittoja. Kesällä grillataan, savustetaan ja usein lounas on kylmä.