Kidneypapu reseptejä
Kidneypavut on hyviä, haluaisin tehdä niistä ruokaa. Löytyykö keltään herkullisia reseptejä?
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Laita pavut astiaan ja kuumenna 60min mikrossa täydellä teholla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kiitos!
Papu-jalapeno-salsa:
Kidneypapuja, säilöttyjä jalapenoja etikkaliemessä, punasipulia, korianteria, sriracha-kastiketta. Viipaloi sipulit ohuiksi ja revi korianterin lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi jalapenot, jos ne eivät ole jo valmiiksi viipaleina. Sitten sekoitetaan kaikki ainekset, ja sekaan vähän jalapenojen etikkalientä ja sitä srirachaa maun mukaan. Voi lisätä suolaa, mutta ei välttämättä tarvitse, jos pavut on säilötty suolaliemessä. Jätetään jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli suljetussa astiassa. Voi tarjoilla vaikkapa lihan kanssa tai tacojen täytteenä tai vaikkapa salaatin lisukkeena.
Vierailija kirjoitti:
Laita pavut astiaan ja kuumenna 60min mikrossa täydellä teholla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lol. :D T: Ap
Vierailija kirjoitti:
Papu-jalapeno-salsa:
Kidneypapuja, säilöttyjä jalapenoja etikkaliemessä, punasipulia, korianteria, sriracha-kastiketta. Viipaloi sipulit ohuiksi ja revi korianterin lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi jalapenot, jos ne eivät ole jo valmiiksi viipaleina. Sitten sekoitetaan kaikki ainekset, ja sekaan vähän jalapenojen etikkalientä ja sitä srirachaa maun mukaan. Voi lisätä suolaa, mutta ei välttämättä tarvitse, jos pavut on säilötty suolaliemessä. Jätetään jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli suljetussa astiassa. Voi tarjoilla vaikkapa lihan kanssa tai tacojen täytteenä tai vaikkapa salaatin lisukkeena.
Tää kuulostaa aika hyvältä, onko tujua? Meinaan jalapeno ja shiracha-kastike saa kuulostamaan tuliselta. T: Ap
Kasvispannu, missä vokkivihanneksia, kaalta, maissia, kesäkurpitsaa jne. vokkiin ottamaan pintaa ja kunnon mausteet, plus niitä papuja. Jauhelihaa tai porsaansuikaletta mukaan kans jos ei nälkä lähde kasviksilla.
Minä jatkan pavuilla liharuokia, esim. kanakastikkeeseen paketti kanaa ja purkki papuja.
Mä laitan kidneypapuja chili con carneen. Voithan tehdä vaikka chili sin carnen jos et lihaversiota halua.
Mä teen kidneypapuja yleensä näin:
Noin 2dl kuivattuja kidneypapuja liotetaan ensin yön yli vedessä.
Seuraavana päivänä kidneypavut huuhdellaan ja laitetaan veteen kiehumaan.
Erillisellä pannulla valmistetaan kastike, joka sekoitetaan kidneypujen sekaan. Kastikkeeseen tulee:
2 punasipulia
3 valkosipulin palaa
2-3 vihreää pientä chilipalkoa
noin parin sentin pala tuoretta inkivääriä
Nämä ainekset pilkotaan huolellisesti.
Paistamiseen reilu määrä öljyä ja teelusikallinen kuminan siemeniä.
Kun sipuli on vähän ruskistunut, niin lisätään joko 200g tomaattimurskaa tai 4 tomaattia.
Mausteiksi kurkumaa, garam masalaa, korianterijauhetta, jauhettua chiliä ja suolaa. Ja ihan reilulla kädellä käytetään mausteita. Itse käytän ruokalusikkaa mausteiden annosteluun.
Kun kastike on laitettu papujen sekaan, keitetään papuja kunnes papuihin puhaltaessa pavun kuori halkeaa. Varo keittämästä liikaa, ettei kidneypavuista tule mössöä. Jos papu halkeaa kokonaan niihin puhaltaessa, sitä on keitetty liikaa.
Lopuksi voi pilkkoa sekaan pieni nippu tuoretta korianterin lehtiä ja jos löytyy niin ripaus kuivattua sarviapilaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Papu-jalapeno-salsa:
Kidneypapuja, säilöttyjä jalapenoja etikkaliemessä, punasipulia, korianteria, sriracha-kastiketta. Viipaloi sipulit ohuiksi ja revi korianterin lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi jalapenot, jos ne eivät ole jo valmiiksi viipaleina. Sitten sekoitetaan kaikki ainekset, ja sekaan vähän jalapenojen etikkalientä ja sitä srirachaa maun mukaan. Voi lisätä suolaa, mutta ei välttämättä tarvitse, jos pavut on säilötty suolaliemessä. Jätetään jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli suljetussa astiassa. Voi tarjoilla vaikkapa lihan kanssa tai tacojen täytteenä tai vaikkapa salaatin lisukkeena.
Tää kuulostaa aika hyvältä, onko tujua? Meinaan jalapeno ja shiracha-kastike saa kuulostamaan tuliselta. T: Ap
Onhan se melko tulista, mutta jos haluaa miedompaa, niin voi laittaa paljon papuja ja vähemmän jalapenoja.
Keittoa, tomaattisosetta liemeksi, maustetaan hyvin. Voi syödä kuumana tai kylmänä.
Kaikki pavut on samanlaisia. Ne voi korjata toisillaan. Tässä georgialainen papuruoka:
https://nalka.blog/2020/08/10/georgialaiset-pavut/
Muita reseptejä löytyy.
En kyllä söisi kidneypapuja jos niitä ei ole erikseen keitetty, kuivat pavut pitää keittää erillään ja keitinvesi heittää pois. Lektiini myrkytys uhkaa. Itse keitän kilon papuja painekattilassa ja pakastan 280g pusseissa. Nyt tehtiin pika jauhelihapapulaatikko. Muusi valmishiutaleista ja keskikerrokseen 330g jauhelihaa ja sipulia paistettuna, päälle Kidneypavut ja muusinpäälle tomaattisiivut. Pohjalle puolet muusista ja puolet päälle. Uuniin 200 c kunnes tomaatit on kypsät. Itsekeitetyille Kidneypavuille tulee hintaa 30c /280g kun olen tarjouksesta hankkinut kuivapavut. Laatikosta tulee 6 aikuisen annosta ja annoksen hinta n 1€ edullista ja terveellistä.
Pappani mieliruoka oli paistettua pilkottua pekonia ja papuja. Meillä tämä kuuluu jouluruokiin, mutta kai sitä voisi syödä vaikka pastan tai muusinkin kera.
simppeli ja hyvä.
Laita pavut astiaan ja kuumenna 60min mikrossa täydellä teholla. Mausta suolalla ja pippurilla.