Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mä en tajua tätä syömisestä - Lihon kotiruualla

Vierailija
03.05.2023 |

Söin vielä jokunen aika sitten suklaalevyn päivässä, usein meni sipsipussi yhdeltä istumalta, kävin hesessä ja ulkona tuli syötyä useamman kerran viikkoon. Paino pysyi samana ja oli painoindeksin painoindeksin paremmalla puolella.

Nyt olen jättänyt kaiken prosessoidun hötön pois, ja teen ruuat itse. Teen ruokaa laidasta laitaan. Intialaiseen, Kreikkalaiseen tai ihan Suomalaiseen tyyliin. Leivon myös, ja hyödynnän luonnon omia makeuttajia leivonnassa. Teen myös raakamakeisia. Syön päivittäin 5-7 erivärisiä kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Olen lihonut parissa kuukaudessa 4 kiloa, vaikka syön määrällisesti vähemmän nyt. Pizza-suklaa-limu dieetillä meni kaloreita minimissään 2800, usein jopa lähemmäs 3500. Mieskin ihmetteli miten en liho sillä tahdilla.

Nyt arvioisin kalorinsaannin olevan jotain 2000-2400 yksikön välissä.

En minä vieläkään ylipainoinen ole, mutta 4 kiloa ja 4 cm vyötäröllä alkaa jo tuntua.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt liikaa kulutukseen nähden!

Vierailija
2/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syömässäsi ruuassa on oikeasti ravintoa. Eineksissä ei juuri ravintoa kaloreiden lisäksi ole, joten menevät valmiiksi prosessoituina suoraan elimistön läpi.

Vierailija
4/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.

Ap

Vierailija
5/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.

Ap

Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄

P.s. Miksi välttelet proteiinia?

Vierailija
6/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikut liian vähän joten lihoot ja syöt hiilareita enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

On helpompaa listata syömänsä kalorit jos ostaa sen Hesen annoksen tai suklaalevyn kuin laskea makrot itse valmistumistaan ruumista joihin tulee useita eri aineksia ja on vaikea silmämääräisesti arvella monta grammaa tuli lopulta syötyä.

Ihan yksinkertaisesti saat nyt enemmän kaloreita kuin aiemmin. Mitään muuta selitystä ei ole jos ainoa elämässäsi tapahtunut muutos on tuo etkä ole radikaalisti vähentänyt liikuntaa tai aloittanut lääkitystä.

Koen muuten itse että syön kotona enemmän kuin ulkona syödessä jolloin ne valmiit annokset on usein aika pieniä.

Vierailija
8/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.

Ap

Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄

P.s. Miksi välttelet proteiinia?

En välttele proteiinia, vaan jaan makrot eri aterioille. Hiilarit ja rasva yhdessä turvottavat.

Esimerkki päivän ruuista

Aamupala

Kaurapuuro 1dl hiutaleista

1tl maapähkinävoita

1dl mustikoita

Lounas

Iso vihreä salaatti

1tl oliiviöljyä

Kanan rintafile

Välipala

5 pientä taatelipalloa

Päivällinen

Kasviswokki paistettuna kookosöljyssä ja kookosmaito

Iltapala

2 voissa paistettua munaa

Toki päivät vaihtelevat, joskus on enemmän proteiinia, toisinaan rasvaa ja joskus on tosi hiilaripainotteisia päiviä. Mitä tekee milloinkin eniten mieli.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.

Ap

Eihän tuossa ole mitään järkeä. Sun ruuasta saamasi energia muodostuu rasvasta ja hiilihydraateista, mutta siinä ei ole proteiinia pitämässä nälkää. Lisäksi noilla raaka-aineilla energiaa (kilokaloreita) täytyy tulla hurjasti. Hedelmistä riippuu vähän mitä syöt, niissäkin on monesti aika paljon sokeria ja energiaa. Kookos, mantelit ja taatelit on hyvin energiatiheitä (ja rasvaa runsaasti), joten todennäköisesti syömäsi energiamäärä per pvä on todella huomattava ja koska kyseessä ei ole enää niin prosessoitu, herkästi kehosta läpi menevä sapuska, niin totta kai se jää vyötärölle.

Mulla tulehtuu koko ruuansulatuselimistö sipsisuklaahampparidieetillä niin pahasti, että se käy ylikierroksilla, siksi paino ei tartu. Sullakin saattoi olla vastaava tilanne, mutta niin pitkittyneen, ettet enää vaan huomannut sitä. Itselläni ihosta vaan näkee kökköravinnolla, ettei mikään myöskään imeydy ja vessassa saa ravata usein.

Vierailija
10/10 |
03.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syöt nyt vähemmän rasvaa ja enemmän hiilihydraatteja, sokeria ne "luonnon omat" makeuttajatkin on. Sokerijuurikas ja siitä saatava valkoinen sokeri on myös luonnontuote.

Koitan käyttää ruuanlaitossa enimmäkseen rasvaa ja kasviksia. Ne sulavat yhdessä kaikkein parhaiten. Toki hedelmiä menee aika paljon ja leivonnassa käytän enemmän kookosta, mantelia, kauraa ja taateleita kun perinteisesti käytettyjä sokeria ja valkoisia jauhoja.

Ap

Syöt nyt siis enemmän rasvaa ja sokeria. Ja ihmettelet miksi lihot 🙄

P.s. Miksi välttelet proteiinia?

En välttele proteiinia, vaan jaan makrot eri aterioille. Hiilarit ja rasva yhdessä turvottavat.

Esimerkki päivän ruuista

Aamupala

Kaurapuuro 1dl hiutaleista

1tl maapähkinävoita

1dl mustikoita

Lounas

Iso vihreä salaatti

1tl oliiviöljyä

Kanan rintafile

Välipala

5 pientä taatelipalloa

Päivällinen

Kasviswokki paistettuna kookosöljyssä ja kookosmaito

Iltapala

2 voissa paistettua munaa

Toki päivät vaihtelevat, joskus on enemmän proteiinia, toisinaan rasvaa ja joskus on tosi hiilaripainotteisia päiviä. Mitä tekee milloinkin eniten mieli.

Ap

Ihan puhtaat nopeat hiilarit syön usein ilman voita tai proteiinia.

Esim tein eilen pizzaa, jossa oli paljon kasviksia ja ihan pikkiriikkisen mozzarellaa makua antamaan.

Lounas oli kananmuna ja broilerin rintafile runsaassa voissa.

Aamulla kahvi + puuro hunajalla

Välipalalla lasillinen itsepuristettua appelsiinimehua.

Ap