Oletko ostanut lihaa Rekosta tai suoraan tuottajalta? Tai metsästätkö?
Onko tuoreessa lihassa aina sellainen vähän tympeä haju, joka tulee esille kypsennyksen loppupuolella?
Kun on kuluttanut vain kaupasta saatavaa tehotuotettua lihaa, joka on pakattu suojakaasuun, ei tiedä mikä on lihan normaali haju. Nyt on ostettu paljon luomulihaa suoraan tuottajilta Reko-ringin kautta, mutta tuo tympeä haju on ollut ikävä yllätys. Kylmäketju ei ole katkennut, siitä ollaan melko varmoja.
Naudan lihassahan ei oikeastaan voi olla mitään ikävää hajua, possu kai on vähän eri asia...
Nämä hajuhavainnot ollaan tehty naudan-, sian ja lampaan lihasta, jotka siis haettu Rekosta.
Kommentit (4)
Olen syönyt hyvinkin tuoretta lihaa niin metsästä kuin navetasta. Ihan tuore liha maistuu maksalle, eli hirven sisäfilettä kannattaa mieluummin pitää jonkun aikaa jääkaapissa ennen paistamista. Sonnin liha maistui navetalle silloin, kun otettiin teuraaksi navetasta. Laitumelta teurastetussa ei samaa sivumakua ollut.
Vierailija kirjoitti:
Selvennöksenä vielä, että usealta tuottajalta näitä lihoja on ostettu. Ainoastaan Rekosta ostettu hirven liha ei ole tuoksahtanut yhtään.
ap
Missä ne eläimet on teurastettu? Yleensä teurastus on asianmukaista ja harvemmin eläimiä teurastetaan kotona muuten kuin hätätapauksissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Selvennöksenä vielä, että usealta tuottajalta näitä lihoja on ostettu. Ainoastaan Rekosta ostettu hirven liha ei ole tuoksahtanut yhtään.
ap
Missä ne eläimet on teurastettu? Yleensä teurastus on asianmukaista ja harvemmin eläimiä teurastetaan kotona muuten kuin hätätapauksissa.
Lampaasta en tiedä, possu oli tilalta jossa oma teurastus, naudat käsittääkseni teurastettu ihan teurastamoilla.
Possun lihoista vain suikaleena ostetut eivät ole tuoksahtaneet yhtään millekään, mutta pihvit ja fileet kyllä haiskahtivat.
ap
Selvennöksenä vielä, että usealta tuottajalta näitä lihoja on ostettu. Ainoastaan Rekosta ostettu hirven liha ei ole tuoksahtanut yhtään.
ap