Lampaan jalka, miten valmistaa?
Ideoita maustamiseen ja paistamiseen, miten tulee parhaan makuista?
Kommentit (25)
Ota ensin villasukka pois jalasta.
Lammas voisi vieläkäin käyttää jalkaansa, ellei joku olisi vienyt sitä. Nyt on taivaallisilla laitumilla.
Katso joku marinadiohje, anna olla yön yli siinä, ja sitten uuniin hitaalla matalalla lämmöllä.
Onko se kompurajalka, jos on, sitä ei tarvitse maustaa lainkaan.
Älä ala tekeen mitään.Kolme tuntia tein eikä siinä ole lihaa mainitsemisen arvosta. Turhaa sähkön kulutusta.
Kaiva maa kuoppa ja tee tulet, kun kuoppa on kuuma, pistä se klontti kuoppaan ja peittele, 8 tunnin päästä sulla on "rosvo" paisti...
Har du verkligen köpt ett fårs fot? Kan du beskriva styckningsdelen lite exaktare? Är det ett lamm och inte ett får, är det frågan om ett fram eller bakben? Om det verkligen är benen, hur många är de? Hur mycket väger din "får fot"?
Vierailija kirjoitti:
Lammas voisi vieläkäin käyttää jalkaansa, ellei joku olisi vienyt sitä. Nyt on taivaallisilla laitumilla.
Jalka vain amputoitiin. Kolmellakin tulee ihan hyvin toimeen.
Marinoisin ensin yön yli. Marinadiin sopivassa suhteessa happoa mureutta tuomaan ja makua, joka peittää liikaa villasukan makua.
Esim. punaviinietikkaa, kahvia, soijakastiketta, öljyä ja valkosipulia. Tai balsamietikkaa, oliiviöljyä, pieneksi silputtua minttua, suolaa ja pippuria. Tai sitruunamehua, öljyä, kuminaa, raastettua inkivääriä, suolaa ja pippuria. Hiero mausteet lihaan ja laita marinadeineen paistopussiin.
Sitten huomenna uuniin paistumaan paistopussissa.
Ap siis ETKÖ SINÄ OSAA ITSE GOOGLATA RESEPTEJÄ?
Miksi sulle pitäis muiden antaa kaikki valmiina?
Ootko sä joku milleniaali tai uusavuton zeta?
Lampun jalka on helppo valmistaa, tarvitset paksun puisen levyn jalustaa varten ja 30-40 pitkän puisen kepin lampunvarreksi ja ruuvin lampun varren kiinnittämiseksi jalustaan.
Lampun jalusta osa on hyvä sorvata pyöreäksi ja sen keskikohtaan on porattava reikä ruuville.
Lampun varren voit sorvata puusta, kiinnitä se ruuvilla lampun pyöreään jalustaan. Varjostin kiinnitetään lampun varren yläosaan, varjostimen mukana tulevalla kiinnitysjalustalla.
Lampun varren ja jalustan voi hioa ja maalata varjostimen väriin parhaiten sopivalla värillä.
Hankala on valmistaa yhtä lampaan jalkaa. Koko lampaan valmistaminen on hidas prosessi ja tarvitaan kaksi erisukupuolista lammasta ja kiima-aika. Syntynyttä karitsaa kun tarpeeksi ruokitaan ja pidetään turvassa siitä kehittyy toivottavasti neljäjalkainen lammas.
Vierailija kirjoitti:
Potka? Vai mikä?
Lapa
Vierailija kirjoitti:
Marinoisin ensin yön yli. Marinadiin sopivassa suhteessa happoa mureutta tuomaan ja makua, joka peittää liikaa villasukan makua.
Esim. punaviinietikkaa, kahvia, soijakastiketta, öljyä ja valkosipulia. Tai balsamietikkaa, oliiviöljyä, pieneksi silputtua minttua, suolaa ja pippuria. Tai sitruunamehua, öljyä, kuminaa, raastettua inkivääriä, suolaa ja pippuria. Hiero mausteet lihaan ja laita marinadeineen paistopussiin.
Sitten huomenna uuniin paistumaan paistopussissa.
Entä coca-cola, toimisiko se?
Uunin laittaisin sen.