maapähkinävoi
Tuli mieleen tuosta aiemmasta maapähkinävoi -jutusta kun mainittiin että se on " aitoa" eli tarkoittaa että vain maapähkinää ja maapähkinäöljyä?
Itse nimittäin teen joskus kotona sitä. Mulla on tapana aina paahtaa maapähkinät uunissa. Ja sitten siitä satsista olen tehnyt maapähkinälevitettä tehosekoittimessa lisäten lorauksen auringonkukkaöljyä ja hyppysellisen suolaa. Se levitteen maku, siis kuinka hyvää se on tai ei, riippuu vähän siitä paahtotuloksestakin.
Paahtamisen teen niin että ensin liotan hetken ja valutan pähkinät, sitten levitän uunipellille. Laitan uuninluukun raolleen. asteita on n.120-175 riipuen kuinka äkkiä haluan ne valmiiksi ja kuinka on aikaa sekoitella niitä. Kantsii olla tarkkana, olen nimittäin paahtaessani pari kertaa polttanutkin pähkinät.
Pähkinät on valmiita kun kuoret alkaa irrota helposti.
Meillä tulee syötyä näitä ihan sellasenaan ja sit kanssa rusinoiden kanssa. " Raakana" tarjottavat eivät kyllä enää maistu kovin hyviltä.