Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko soijapaloista saada hyvää?

Vierailija
26.03.2023 |

Ongelma on se kamala soijan jälkimaku. En ole onnistunut peittämään sitä millään. Soijarouheesta tulee hyvää paistamalla mausteissa ja öljyssä ennen nesteen lisäämistä, soija puskee näin läpi niin minimaalisesti, että ruoasta saa kyllä maistuvaa. Mutta soijapalat? Voiko niistä saada hyviä? Rakenne olisi miellyttävä, maku tökkii.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei.

Vierailija
2/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

ei.

No, niin no...niin. Niin se kai on😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemikuutio ja paljon mausteita.

Vierailija
4/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile toista merkkiä. Halvimmat tuskin on parhaita. Tai vaihda esim. hernerouheeseen tai muihin tuotteisiin.

Vierailija
5/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Presidentinpihvi niminen grilli ja marinadikastike. Ai että.

Vierailija
6/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liemikuutio ja paljon mausteita.

Ja suolisto kiittää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leimikuutiot ja runsaat mausteet kokeiltu, jopa poppamiehen Ahjon läpi sain maistumaan sen soijan maun. On kokeiltu marinoinnit, öljyssä paistamiset ja vaikka mitä. Mutta ehkä pitää joko luopua tuosta muuten huipusta (tosi halpaa proteiinia) tuotteesta ja syödä niitä mitkä maistuu. Tai vaan syödä välillä ei-niin-hyvää ruokaa, eihän kaurapuurokaan niin herkkua ole. Ap

Vierailija
8/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leimikuutiot ja runsaat mausteet kokeiltu, jopa poppamiehen Ahjon läpi sain maistumaan sen soijan maun. On kokeiltu marinoinnit, öljyssä paistamiset ja vaikka mitä. Mutta ehkä pitää joko luopua tuosta muuten huipusta (tosi halpaa proteiinia) tuotteesta ja syödä niitä mitkä maistuu. Tai vaan syödä välillä ei-niin-hyvää ruokaa, eihän kaurapuurokaan niin herkkua ole. Ap

Ja merkki ilmeisesti myös vaihdettu? Resepteistä varmaan myös katseltu sen tuhat erilaista maustamistapaa.

Voi olla että vaihto johonkin muuhun on se vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä jälkimaku?

Ainoa jälkimaku, mikä mulla yleensä jää maistumaan, on valkosipuli ja basilika. Valkosipulista tykkään, se on ihan jees, mutta basilika on pahaa, sen käyttö pitäisi kieltää kokonaan.

Soijaruuista ei kyllä saa mitään jälkimakua puskemaan läpi?

Vierailija
10/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Olen ollut vegaani 20 vuotta ja mistään soijarouheista tai -paloista tms ei saa hyvää, eikä onneksi tarvitse. Soijapavut on hyviä ja rouheelle on nykyään vaihtoehtoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
26.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut, että soijarouheen ja palasten inhottavan jälkimaun ja hajun saa neutraloitua käyttämällä ruoassa paljon etikkaa tai muuta hapokasta. Eli esim. tex mex -tyyppisessä maustamisessa toimii. Suomalaisiin kotiruokiin niitä ei voi käyttää.

Vierailija
12/17 |
27.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain kahta eri merkkiä olen kokeillut. Kokeilen vielä kerran, eri merkkiä kuin aiemmin. Pussi kyllä tulee syötyä lopulta kuitenkin.

Se maku on se näiden käsiteltyjen soijatuotteiden ominaismaku, miten sitä kuvailisi... Äh, te tiedätte ketkä sen maistatte. Tunkkaisen kemiallinen. Onkohan se haju ennemmin kuin maku, ehkä.

Runsas hapokkuus pitää vielä kokeilla! Tykkään etikkaisista mauista joten kokeilen ehdottomasti.

Olen sekasyöjä joka haluaa vähentää lihan käyttöä. Köyhäkin vielä, joten soijajutut ois ihanteellisia.

Vegaani, jos on hyviä (ja halpoja) vinkkejä vegeruokiin niin laita tulemaan.

Mun vinkki sekasyöjille tuo soijarouhe. Se pitää paistaa tosi hyvin maustetussa öljyssä kuiviltaan (ei siis rouheen mitään liotusta tms ensin) ja lisätä vettä pienissä erissä säästeliäästi pannulle, niin tulee hyvää. Vettä ei sinällään ole pakko lisätä, voi syödä kuiviltaankin, eli maistele pannulta vesien lisäämisen välissä että mikä on miellyttävä koostumus ja maku.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Löysin tämän, mutta aika vähän vastauksia... Tulisiko nyt lisää kun olot vaan huononee ja soija maistuu :(

Vierailija
14/17 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökö joku soijaa ?

Miksi ?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soija sisältää hormoneja.

Vierailija
16/17 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En voi sietää soijasuikaleita, mutta Hernis-suikaleet ovat ok tomaattikastikkeessa. Lisään turvotusnesteeseen umamikastiketta. Muut kastikkeet kuin tomaatti ovat tuottaneet mauttoman lopputuloksen. Koostumus on vähän liian lihamainen, mutta ainakin Hernis on helppo käyttää ja täyttävää.

Vierailija
17/17 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Soija sisältää hormoneja.

Ei sisällä, vaan ns. kasviestrogeeneja. Ne muistuttavat oikeita estrogeeneja, mutta vaikuttavat ihmiseen hyvin vähän.

Jos on hormoneista huolissaan, kannattaa lopettaa maidon käyttö, koska se sisältää ihan oikeita lehmän äitiyshormoneja, joita lehmä tarvitsee maidon tuotantoon ja seuraavan vasikan tekemiseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi viisi