Arkiruoka ja pyhäruoka
Onko teillä arkiateriat erilaisia kuin sunnuntaiateriat? Ihmettelen vähän kun monissa ruokaresepteissä on mainittu sen nimenomaan olevan hyvä arkiruoka. Tai "arjen pelastus." Mielestäni ne arkiruoiksi mainitut ruoat ovat usein niin hyviä, että kyllä ne käyvät ihan yhtä hyvin sunnuntairuoiksikin.. Mikä ne muka tekee arkisiksi? Nopea valmistusko, ja kun ne pelastavat (miltä) sen arjen?
Ei meillä ainakaan tehdä eroa, paitsi juhlapyhät, kuten joulu, pääsiäinen ja juhannus. Silloin on perinteisiä ruokia.
Tänään sunnuntaina syötiin herkullista vuolukanarisottoa, jota sitäkin tituleerataan arkiruoaksi. Miksi ylipäätään jaotellaan tavallisia ruokia kahteen kategoriaan, arki- ja pyhäruokiin?
Kommentit (6)
Vuolukanaa saa kaupasta alle 3 eurolla paketti. Se voi olla hyvää. Naudan paistilihastakin taas maksat reippaasti enemmän. Eli ei joka pvä ostella.
Meillä on arkiruokana halvimmat nakit,
pyhäruokana HK:n lenkki.
Vierailija kirjoitti:
Vuolukanaa saa kaupasta alle 3 eurolla paketti. Se voi olla hyvää. Naudan paistilihastakin taas maksat reippaasti enemmän. Eli ei joka pvä ostella.
Kannattaa katsoa kilohintaa.
Meillä arkiateriat on just niitä jotka on nopeampia valmistaa. Viikonloppuisin saatan tehdä sellaisia ruokia jotka vaativat pitkän hauduttamisen tms.
Eiköhän se käytetty aika ja raaka-aineiden hinta määrittele eron.