Savulohi tulossa tarjoukseen huomenna. Pakkasessa 1 iso pussi perunasipulisekoitusta. Mikä olisi terveellisin "kerma" tms. siihen?
Joskus harvoin tehnyt kiusauksia ja yleensä kaikkeen käyttänyt oikeaa kermaa. Nyt kuitenkin pitäisi kolesterolin vuoksi vähentää turhaa rasvaa. Avokado- rypsi- ja oliiviöljy käytössä normisti.
Kaataako maailmaa jos tohon isoon kiusaukseen kaataa puoli litraa kermaa? Onko hyviä tai parempia ehdotuksia?
Olen saanut ton ison pussin pois muuttaneelta naapurilta. Haluaisin tietenkin hyödyntää sen.
Kommentit (18)
Kunnon kermaa vaan, niin onnistuu varmasti, turha alkaa pelleillä millään kevytvalmisteilla.
Tietääkö joku kasvikermojen vaikutuksesta kolesteroliin? Kaurakermasta tulee minusta hyviä ruokia mutta ei mitään hajua onko se normi kermaa terveellisempää, maitoallergian takia käytän.
Oikea kerma. Mitä vähemmän raaka-aineita, sitä parempi.
Terveellisyys on yksilöllistä noissa kolesteroliasioissa. Pitä löytää itselle sopivat tuotteet.
Vierailija kirjoitti:
Kaurakerma. Ei huomaa eroa.
Todellakin huomaa. Mulla ei sinänsä ole kaurakermaa mitään vastaan, mutta en ymmärrä näitä väitteitä, että kaurakerma maistuu ihan kermalle tai että tofu maistuu ihan kanalle. Ei maistu, tai makuaistissa on jotain pahasti vialla.
Laita vettä nesteeksi. On kaikkein turvallisin vaihtoehto.
Minusta kaurakerma ja maito maistuu monessa ruoassa ja leivonnaisissa paremmalle kuin perus maitotuotteet mutta ei ne kyllä ihan samalle maistu.
Rypsiöljy on paha paha paha. Sulla on muuten hienot öljyt käytössä, niin tuon teollisuuslitkun poistaminen vois tehdä hyvää. Jottei mene aiheen ohi, niin ääni perus kuohukermalle täältä.
Ei se maailma oikeaan kermaan kaadu. Mutta, jos haluaa, kaurakerma on terveellisempi vaihtoehto. Kannattaa toki tarkistaa, mitä rasvaa niissä on käytetty, mutta esim. Valion kaurakermassa on rypsiöljyä, joka on maitorasvaa terveellisempää.
Kolestrolista sitä vaan jaksetaan vouhkata. http://www.ravintoterveys.net/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm
Kiitos!
Menen sillä millä aiemminkin. Aina ei pysy perässä kaikista terveysvaikutuksista.
Laitan kiusaukseen tavallista kuohukermaa.
Kiitos kaikile! ap :)
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy on paha paha paha. Sulla on muuten hienot öljyt käytössä, niin tuon teollisuuslitkun poistaminen vois tehdä hyvää. Jottei mene aiheen ohi, niin ääni perus kuohukermalle täältä.
Mikä rypsiöljyssä paha? Jos esim paistaa pannulla wokkia, kananmunia tai grillissä kanaa?
Ystävällisesti kysyn.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy on paha paha paha. Sulla on muuten hienot öljyt käytössä, niin tuon teollisuuslitkun poistaminen vois tehdä hyvää. Jottei mene aiheen ohi, niin ääni perus kuohukermalle täältä.
Mikä rypsiöljyssä paha? Jos esim paistaa pannulla wokkia, kananmunia tai grillissä kanaa?
Ystävällisesti kysyn.
Se on tosi pitkälle prosessoitua, sen valmistukseen kannattaa tutustua.
Aito kuohukerma