Miten saada sei-kalasta ei niin kuivaa?
Vai onko se vain kyseisen kalan ominaisuus, että on kuivaa syödessä? Vaikka siis lilluisi missä soosissa, esim.kerma tai mantelikalaa tehdessä, niin ei apuja, kalan palojen suutuntuma puinen ja kuiva.
Näin ei ole esim.turskan kanssa, mutta sitä en ole kaupan pakastealtaasta löytänyt vuosiin..
Kommentit (18)
Keitossa on mehevää. Äläkä paista liikaa, niin ei ole kuivaa muissakaan ruuissa. Sulata ennen valmistamista.
Seiti on vähärasvainen kala ja kuivuu helposti kypsentäessä. Eipä siihen taida olla muuta keinoa, kuin välttää ylikypsennystä, lisätä rasvaa jossakin muodossa ja tarjoilla kastikkeen kanssa.
Tee seitistä kalakeittoa ja siihen lisäät voita muun lisäksi. Ei ole kuivaa vaan tosi hyvää. Tätä pitää olla aina pakkasessa.
Vierailija kirjoitti:
Keitossa on mehevää. Äläkä paista liikaa, niin ei ole kuivaa muissakaan ruuissa. Sulata ennen valmistamista.
Njaah, ei nyt siinäkään kummoisesti mehevämpää, mutta toki parempaa. Teen kalakeiton yleensä joko kokonaan lohesta tai sitten suurimmaksi osaksi lohesta+hieman seitä mukaan.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
Ostan seitin fileenä, suolaan kohmeiset fileet ja kaadan päälle ranskankerma-tomaattisalsa-purjokastikkeen ja laitan uuniin. Juustoraastetta vielä päälle kypsennyksen loppuvaiheessa ja hyvää sekä mehevää tulee joka kerta!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
Miten se uunissa sitten kypsentyy, jos ei paistu?
Rasvattomissa kaloissa kypsennysaika on tarkempi kuin rasvaisissa kaloissa, koska vesi haihtuu sitä enemmän, mitä kauemmin sitä kalaa kypsennetään. Rasva ei samalla tavalla haihdu, joten siksi rasvaiset kalat pysyvät paremmin mehevinä, vaikka niitä vähän ylikypsentäisikin.
Pikaisella googlauksella löysin sein kypsennysajoiksi keitossa n. 5-7 minuuttia, sulatettu sei uunissa n. 25 minuuttia, ja jäisenä uuniin laitettu 45 minuuttia.
Toisaalta, seissä ja muissa rasvattomissa kaloissa nyt on aina vähän erilainen suutuntuma kuin lohessa tai muissa rasvaisissa kaloissa, vaikka kypsennysaika olisi juuri optimaalinen.
Voihan kalan joskus myös paistaa pannullakin. Leivitys päälle, paistetaan hieman pintaa ja sitten miedolle kypsymään loppuun saakka, ei kuivaksi. Muhevaa tulee kalasta. Joo, ei ole terveellistä, mutta vois verrata kalapuikkoihin. Ja kun ei uita kermasoosissa, niin kasvisten kanssa hyvää ja terveellistäkin.
Ootteko höyrytettynä kokeilleet? Viktoria Beckham syö joka päivä, luki lehdessä. En tiedä mitä kalaa, lohta varmaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
Pistä jäisenä pussi juustoraastetta päälle, ja sitten uuniin. Tulee mehevää, kun neste jää juustokuoren alle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
Miten se uunissa sitten kypsentyy, jos ei paistu?
Omassa nesteessä.
Laita kala tomaattikastikkeen joukkoon.
Teidän on ihan turha syödä kalaa jos hukutatte sen johonki juustokermakastikkeeseen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
Pistä jäisenä pussi juustoraastetta päälle, ja sitten uuniin. Tulee mehevää, kun neste jää juustokuoren alle.
Olen valmistanut tätä muutaman kerran, oli hyvää.
Sätt färsk sej i sous vide och märk skillnaden. Tänker själv pröva vad det blir av gäddfilé med den metoden. All annan fisk har hittills blivit utmärkt och laxen rena rama gourmet måltider.
Seitiä ja lohta ei kannata kypsentää kun hetki. Keittoonkin viimesenä, porisee minuutin tai kaksi ja valmis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauan sä paistat sitä seitiä?
En paista vaan laitan joko keittiön hieman lohen kaveriksi tai teen erilaisia uuniruokia, kuten mantelikala, hapanimelä chilikalavuoka tai juustokalaa.
Ap
paistat seitä liian kauan uunissa. Ota se pois uunista heti kun se on saavuttanut sopivan lämmön, eli kalanliha eroaa siivuiksi kapustalla kokeillessa.
Kauan sä paistat sitä seitiä?