Kuinka usein käytät yhtä leivinpaperia?
Kommentit (31)
Se riippuu täysin siitä mitä on valmistanut. Esim. sämpylöitä voi paistaa samalla paperilla useitakin pellillisia, mutta pizzaa arkki harvoin kestää yhtä käyttökertaa enempää.
Kerran.
Kiva uusiokäyttää jotain paperia, jossa härskiintyneitä rasvajäämiä ties mistä toissapäiväisistä ranskalaisista ja nakeista. Hyi helvetti.
Kerran. Hygieniasyyt, siihen tarttuu ruokaa tai öljyä. Lisäksi paperi voisi syttyä palamaan, jos on ihan kuivahtanut uunissa. On järkevää vaihtaa. Halpamerkit voivat myös syttyä kuumassa, ainakin yksi näytti siltä, siksi käytän tuttua merkkiä.
Yleensä kerran, joskus pari jos on siisti.
Huomasin tässä just että ehkä ei kannata sitä siistiäkään juuri käyttää uudestaan, kun siivosin sitä tuhkaksi ja silpuksi muuttunutta paperia joka paikasta.
Olen käyttänyt samaa leivinpaperia nyt kohta kuukauden ja vielä se on hyvä ja toimiva. Samalla arkilla olen paistanut pizzaa, ranskalaisia, paahtanut perunoita ja tehnyt sämpylöitä. Omalla uuninkäyttötahdilla säästön jopa 100€ vuodessa toimimalla tällä tavalla (verrattuna siihen, että lähtis usein vaihtoon)
Vierailija kirjoitti:
Kerran.
Kiva uusiokäyttää jotain paperia, jossa härskiintyneitä rasvajäämiä ties mistä toissapäiväisistä ranskalaisista ja nakeista. Hyi helvetti.
Pöpöt kyllä kuolee kuumassa uunissa.
Alanuolista päätellen minunkin tulisi siis kierrättää likaista leivinpaperia monta kertaa uunissa ruuanjämineen. Asia selvä. Aika ihmeellistä nykyaika!
Aika harvoin käytän leivinpaperia. Yleensä kama suoraan pellille. Rosteripellistä irtoaa ihan hyvin ja astioiden konepesuaine kiehuvan veden kanssa on tehokasta jos jotain sattuu palamaan
Usein vai pitkään?
N kerran viikossa leivon mutta saatan paistaa 3 pellillistä pullaa yhdellä paperilla jos on siisti
Vierailija kirjoitti:
Alanuolista päätellen minunkin tulisi siis kierrättää likaista leivinpaperia monta kertaa uunissa ruuanjämineen. Asia selvä. Aika ihmeellistä nykyaika!
Suosittelen. Säästät tuhansia euroja elämäsi aikana sekä pelastat maailmaa samalla <3
Riippuu ihan mitä siinä päällä on ollut. Jos teen jotain uunivihanneksia, joiden päälle on roiskittu reilusti öljyä ja mausteita, ja se leivinpaperi siis on öljyinen, heitän heti käytön jälkeen roskikseen. Mutta jos on jotain sämpylöitä vaikka tehty, niin menee monta kertaa samakin paperi.
Ei tulisi mieleenkään käyttää kuin kerran, paitsi jos samalla kertaa paistaa monta pellillistä.
Jos leivinpaperin päällä ei tehdä mitään rasvaista ruokaa vaan paistetaan esim. pullaa niin kyllä sen voi käyttää uudelleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alanuolista päätellen minunkin tulisi siis kierrättää likaista leivinpaperia monta kertaa uunissa ruuanjämineen. Asia selvä. Aika ihmeellistä nykyaika!
Suosittelen. Säästät tuhansia euroja elämäsi aikana sekä pelastat maailmaa samalla <3
Siis leivinpaperissani todella voi olla kastiketta, öljyä ja sotkua. Eivät ne ole mitään sämpyläpapereita kaikilla. Mitään ruokamyrkytysriskiä ei pitäisi ottaa.
Kestoleivinpaperi käytössö, kun paistan pullaa tai sämpylöitä. Ruuanlaitossa käytössä tavallinen paperinen leivinpaperi ja sitä tosiaankin käytän vain kerran. Valkaisematonta leivinpaperia käytän.
Käytetty leivinpaperi ei tosiaankaan välttämättä kestä enää sellaista lämpötilaa, mikä on pakkauksessa kerrottu maksimiksi. Käytän uudelleen vain jos leivinpaperi on puhdas. Harvemmin on eikä tuosta nyt merkittävää säästöä synny.
Voi ne sämpylät ja pullat tosin paistaa ilman leivinpaperiakin. Ainakaan omiin uunipelteihin eivät ole leivonnaiset tarttuneet kiinni. Mutta sitten pitää olla jynssäämässä niitä peltejä.
Paperilla suojataan vain peltiä. Ei ruokaa. Siksi ei haittaa, vaikka paperi olisi lähes pelkkää tuhkaa