Miksei tv-kokkien suu pala, kun ottavat tulikuumaa sapuskaa suuhunsa
Näyttääkseen miten hyvääääääää tulikaan tehtyä.
Kyllä tavallisen ihmisen suu palaa ja pitää ainakin olla vesilasi käsillä kun juuri lautaselle laitettua höyryävää ruokaa alkaa suuhun kauhomaan.
Jos noilla ei suu pala, onko niillä edes makuaisteja.
Kommentit (18)
Ammattikokeilla taitaa olla sormetkin ihan parkkiintuneet. Välillä ihmettelen kun laitetaan näpit johonkin tulikuumaan, pannussa tirisevään ruokaan ja vaikka käännetään jotain käsin. 😮
Kunnon kokki sekoittaa kiehuvan pastankin paljaalla sormella. Sitä karaistuu kun tekee tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Ammattikokeilla taitaa olla sormetkin ihan parkkiintuneet. Välillä ihmettelen kun laitetaan näpit johonkin tulikuumaan, pannussa tirisevään ruokaan ja vaikka käännetään jotain käsin. 😮
Kyllä minäkin käännän kuumat grillimakkarat grillissä paljain sormin.
No kun se ruoka, mitä ne maistelee ei ole kuumaa. Vai ootko nähny koskaan, kun tv-kokki ottaa ruuan uunista, että siitä nousisi jotain höyryä?
Vierailija kirjoitti:
Ammattikokeilla taitaa olla sormetkin ihan parkkiintuneet. Välillä ihmettelen kun laitetaan näpit johonkin tulikuumaan, pannussa tirisevään ruokaan ja vaikka käännetään jotain käsin. 😮
Tää on kyllä totta. Lähipiirissä yks kokki ja hyvä kun ei ota suurinpiirtein peltiä uunista paljain käsin :D Tottunut käsittelemään kuumia kattiloita, patoja ym. niin sormenpäät varmaan silleen "kovettuneet"...
Vierailija kirjoitti:
No kun se ruoka, mitä ne maistelee ei ole kuumaa. Vai ootko nähny koskaan, kun tv-kokki ottaa ruuan uunista, että siitä nousisi jotain höyryä?
Nimenomsan sitä höyryävää ruokaa ottavat suuhun lautasekta, eli KUUMAA.
En kai muuten olisi ihmetellyt.
Juuri äsken oli joku kokki taas näin tekemässä, SPAGETTI HÖYRYSI KUUMANA SOOSISSAAN.
Inhottavaa kokata ja maistaa jotain ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Niitä voidaan leikata.
Joo mutta kun puhun nyt siitä höyryävästä ruuasta, joka on selvästi kuumaa.
Onko teillä älyssä vikaa, jotka ette nyt ymmärrä aloitusta.
Vierailija kirjoitti:
Tyhmä aloitus.
Ai jaaha. 😂
Vierailija kirjoitti:
Koska kokki ottaa suupalan.
Joo, suun täyteen KUUMAA ruokaa, miksi kokin suu ei pala? Eivät koskaan hörppää edes juomaa äkkiä päälle.
Vierailija kirjoitti:
No kun se ruoka, mitä ne maistelee ei ole kuumaa. Vai ootko nähny koskaan, kun tv-kokki ottaa ruuan uunista, että siitä nousisi jotain höyryä?
Olen nähnyt, se tässä juuri ihmetyttää, että tulikuumana otetaan suuhun, eikä tunnu missään.
Kyllä sormet ainakin parkkiintuvat kuumuuteen. Tosin parkkiintuminen katoaa muutamassa viikossa.
Se on osin tottumuskysymys. Samoin eri ruoka-aineet varaavat sitä lämpöä itseensä erilailla, puhumattakaan valmistustavasta. Paistettu pihvinpalanen ei polta suuta samoin kuin kiehuva keitto, minkä kuumat perunanpalat ovat tosi polttavia suussa ja niistä saa kitalakeen vesikellon.
Olin aikoinaan kesätöissä tiskaamassa. Alkuun kuumien koneesta tulleiden aterimien lajittelu oli yhtä tuskaa, samoin lautasten keräys koneen hihnalta. Loppukesästä se ei ollut enää mitään.
Kuumien juomisten kanssakin on ihan sama juttu. Jos ei ole aikoihin juonut mitään kuumaa, niin se polttaa suun, mutta kun sitä harrastaa jatkuvasti, niin ei ole ongelmia.
Marco Pierre White sanoi joskus telkkarissa, että sormet on palamista varten.
Olen samaa ihmetellyt.