Teen kohta kotitekoisen ketsupin, kukaan kokeillut koskaan tehdä?
Tomaatteja ei ole vaan korvaan ne tomaattimurskalla, käytän Snellmannin ohjetta. Joudun myös korvaamaan sokerin makeutusjauheella kun ei ole sokeria, tuskin haittaa lopputulosta kun sokerihan sulaisi kuitenkin kuumennettaessa.
Tulen kertomaan, tuliko hyvää verrattuna kaupan ketsuppiin.
Kommentit (9)
Tuo makeutusaineen käyttö kuulostaa kyllä hyvin arveluttavalta. Kokeilin kerran tehdä itse ketsuppia, pahaa tuli, en tiedä mikä meni pieleen
Sulla on omituinen resepti.
Käytä paseraattua tomaattia.
Sotke puolet paseerattua ja puolet kaupan ketsuppia, makeutusta et tarvitse.
Ei tullut sellaista kuin luulin. Maistuu pikemminkin maustetulta tomaattimurskalta kuin ketsupilta. Saatan joskus kokeilla eri ohjeella, mutta muutoin tyydyn kaupan ketsuppiin.
Vierailija kirjoitti:
Ei tullut sellaista kuin luulin. Maistuu pikemminkin maustetulta tomaattimurskalta kuin ketsupilta. Saatan joskus kokeilla eri ohjeella, mutta muutoin tyydyn kaupan ketsuppiin.
Varmaan johtuu siitä makeutusaineesta, koska sokeria ei tällaisissa "suolaisissa" resepteissä voi korvata makeutusaineella. Tai sitten huono resepti vielä siihen päälle.
Itse meinasin kans jossain vaiheessa kokeilla tehdä itse, koska teen jo majoneesit ja ranskalaisetkin alusta asti itse, niin tämä olisi varmaan se seuraava looginen askel. Toki sinappi olisi varmaan fiksumpi, mutta katsotaan sitten ensi jouluna sitä, jos vielä energiaa riittää opetella mitään uutta.
En ole tehnyt, mutta pizzakastiketta tehdessä on monesti käynyt mielessä että tämähän olisi parempaa kuin valmiit ketsupit.
Ehkä pitääkin ottaa tavoitteeksi kehitellä, joskus oli jollain valmistajalla joku mexican ketsuppi tms. joka oli tosi hyvää, ei niin makeaa ja jotain mytyjä jalapenoja tms. siinä.
Siinä ei ehkä ollut tarpeeksi makeutusta ja suolaa, et keittänyt kasaan tarpeeksi jne. jos maistuu vain tomaattimurskalta.
Ja pyrettä mukaan.
Itse teen tomaattipyreestä, etikasta, suolasta ja sokerista, vähän vettä notkistukseksi, tulee ihan hyvää.
sokerin tehtävö on varmasn toimia myös säilöntäaineena.. makeutusaineen käyttöä en suosittele, jollet korvaa sitä jollain säilöntäaineella.
Tulee tosi hyvää, ainakin ihan tomaateista.