Ostin halvalla ison pussin punajuuria. Mitä tekisin niistä? Joku uunivuoka olisi varmaan helpointa.
Onko sulla neuvoa jotain reseptiä? Raastaa en jaksaisi vaan leikkaisin ne lohkona vuokaan.
Kommentit (14)
Keitto? Voi hienontaa valmiina sauvasekoittimella. Googlaa netistä hyvä resepti.
Paloiksi ja uunipunajuuria, feta, aura tai vuohenjuusto kaveriksi, parempaa ei juuri voi tehdä. No ehkä punajuuricarpaccio mutta siihen ei paljoa tarvita ja vaatii hyvät lisukkeetkin.
Punajuuripasta (raastettua punajuurta, kermaa, pastaa), punajuurignocchivuoka (googlaa resepti), ihan vaan uunipunajuuret... tässä nyt muutama esimerkki.
Paistopussiin, seuraksi yrttejä ja mausteita, sipulia ja aurajuustomurua, myös feta ja muut juustot, raastettu pitsajuustokin sopii, myös koskenlaskija. Ai että tulee hyvää. Anna pehmetä kunnolla.
Borchkeitto, jonka voi hauduttaa padassa kypsäksi uunissakin.
https://kotiliesi.fi/resepti/borchkeitto/
Punajuuren kaverina käytettäviä kasviksia voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Lihasuikaleet tekevät keitosta ruokaisamman.
Ei niitä kerralla tarvitse kaikkia käyttää, kyllä ne jonkin aikaa säilyvät.
Minä käytän punajuuria uunijuureksissa ja keitoissa kuten muitakin kasviksia. Lisäksi raastan aina punajuurta tomaattikastikkeeseen, esimerkiksi lasagnen kastikkeeseen. Joskus ihan tarkoituksella kypsennän punajuuria ja teen niistä ja kikherneistä hummusta, on mielestäni todella hyvää.
Keitä niitä. Sitten voit syödä vuohenjuuston kanssa tai pikkelöidä etikkaliemessä.
Tee niistä ensin etikkapunajuuria ja sitten iso satsi Lidströmin pihvejä.
Aurajuusto olikin mainittu. Ostin joskus lämmintiskistä turkasen hyvää punajuuri-aurajuustokiusausta, sopivat todella hyvin yhteen.
Takuuvarma suosikki on punajuuri-feta-pitaleivät.
-punajuuria keitetään että vähän pehmentyvät
-punajuuret viipaloidaan "lastuiksi" ja pitaleivät aukaistaan pellille
-pitan pohjalle oliiviöljyä ja rucolaa tai pinaattia,
päälle punajuurilastuja ja päällimmäiseksi fetaa tai vaikka vuohenjuustoa
-kansi kiinni ja uuniin 180c kunnes leipä vähän ruskistuu pinnalta
-jäähtyessään leipien väliin voi vielä tehdä kastikkeen kermaviilistä tai maustamattomasta jugurtista au naturel tai vaikka maustaa välimeren yrttiseoksella
(-lihanhimoiset voivat laittaa väliin myös vaikka kebabia tai vaikkapa kanaa ja miksei falafeliä tai vöneriäkin - myös kiinankaali sopii tuonne väliin kuin mikäkin)
Tää toimii aina!
Myös hunajapaahdetut punajuuret on ihan taivaallisia.
Vierailija kirjoitti:
Paloiksi ja uunipunajuuria, feta, aura tai vuohenjuusto kaveriksi, parempaa ei juuri voi tehdä. No ehkä punajuuricarpaccio mutta siihen ei paljoa tarvita ja vaatii hyvät lisukkeetkin.
Aura-punajuurivuokaa ei pitäs suositella kellekään ilman että "se joku" on ensin maistanut.
Kokeilin kaksi keraa ja se oli kammottavaa! Tykkään aurasta ja punajuuresta mutta yhdessä ne olivat yöööökk.
Mun nuoreni taas tykkäsi että onpas hyvää!
KOKEILE ensin pikku satsilla!
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/826875/Punajuuri-aurajuustovuo…
Aura-punajuurikeitto, voi pakastaakin valmiissa annoksissa.
Teen tätä aina tammikuussa tarjouspunajuurista, tulee joku 10+ pussillista pakastimeen joita sitten otan lounaaksi töihin.
Uunijuurekset on best
Punajuuri porkkana lanttu sipuli yms
Pellille
Päälle öljy suola pippuri
Uuniin riittäväksi aikaa
Helppoo ja hauskaa (=
Aura- tai fetapunajuuria. Voit myös säilöä viipaleita.