Onko ketään leivonta eksperttiä paikalla? kysymys kuivakakuista ja vuoista
Jostain syystä en saa luumukakkua onnistumaan vaan kuivakakun pinta jää kauttaaltaan kovaksi kuoreksi, mietin mistä se johtuu? Ohjeessa lukee 1,8 litran vuoka mutta itselläni ei ole kuin yksi vuoka ja se on isompi ehkä 2 litraa tai vähän yli, haittaako että vuoka on isompi kuin ohjeessa? Jos ostan pienemmän vuoan vaikka käytettynä netistä niin millainen on hyvä? onko esimerkiksi vanhat hackmanin kakkuvuoat hyviä ja voikohan niitä pestä koneessa?
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
En usko että johtuu vuoasta. Ennemmin uunista tai paistoajasta. Paista tasalämmöllä uunin alatasolla, ja vältä uunin availua kesken paiston. Tosin voit sen verran avata, että peität kakun leivinpaperilla ja foliolla suunnilleen puolivälissä paistoaikaa.
Kiitos vastauksesta! ap
En usko että johtuu vuoasta. Ennemmin uunista tai paistoajasta. Paista tasalämmöllä uunin alatasolla, ja vältä uunin availua kesken paiston. Tosin voit sen verran avata, että peität kakun leivinpaperilla ja foliolla suunnilleen puolivälissä paistoaikaa.