Lue keskustelun säännöt.
Onko -18 lämpötila pakastimessa
12.12.2022 |
joku tutkimuksin parhaaksi todettu lämpötila ruuan säilyvyyden kannalta, vai onko kyse jostain samantyylisestä random heitosta kuin että 18-vuotias on täysi-ikäinen?
Kommentit (2)
Noo oikeestaan se on sellanen tekninen juttu. Sitä lämpösemmässä alkaa moneen elintarvikkeeseen tulemaan pikkuhiljaa isompia jääkiteitä, jotka taas rikkoo sitä elintarvikkeen rakennetta. Ehkä yleisin esimerkki on "sulanut" jäätelö, jossa on hilettä kauheesti ja se rakenne jo alkanut muuttumaan.
Mikrobeihin ei ole mitään vaikutusta onko -12 vai -18 siellä ne on jäässä. Ne ei muuten sitten pakkasessa kuole.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
On todettu. Kylmemmässä ruoka kuivuu turhan nopeasti.