Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten paistetaan se paras kinkku?

Vierailija
09.12.2022 |

Sadassa asteessa sisälämpötila 80 asteeseen vai?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
09.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkein tärkeintä on ostaa tai lainata paistomittari ja työntää se kinkkuun silleen ettei se kosketa luuta. Kinkun voi laittaa uuniin/takkaan/grilliin ja melkein mihin lämpötilaan vaan, jopa jäisenä vaikka itse kyllä sulatan kinkun ensin jos ei se ole tuoresuolattu.

Itse käytän tavallista sähköuunia ja noin 120 asteen lämpöä. Laitan kinkun uuniritilälle ja ritilän alapuolelle reunallisen uunipellin jossa on aika reilusti vettä. Silloin kinkusta tippuva rasva ei ala kärytä. Jotkut käyttää paistopussia.

Kinkku on mehevän kypsä kun sisälämpötila on 74-75 astetta. Jos haluat ylikypsän kinkun paista kunnes sisälämpötila on 82-83 astetta.

Kun kinkku on jäähtynyt vähän aikaa poista verkko ja jos haluat kuorruta sinapilla ja korppujauholla. Säilytä kypsä kinkku kylmässä ja vaikkapa muovikuvun alla.,

Vierailija
2/4 |
09.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu kypsyydestä, minkä haluat. 75-100

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
09.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seitan vai muu?

Vierailija
4/4 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

75 on minusta semmoinen alipaistetun tuntuinen, rutisee hampaissa. 85 pitää olla vähintään, että on pehmeän kypsä. Joskus on yön aikana livahtanut 90 asteeseen, sillon pitää antaa vetäytyä kunnolla, ennen kuin siivuttaa. Paistopussi käytössä, syväreunainen pelti pitää olla, tavallinen uuni, lämpötila 120 astetta, puolen yön aikaan uuniin, niin on aamulla valmis.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan viisi