Ravintola A` la carte annokset?
Mennyt tämä ravintola kulttuuri siihen, että A la carte listalla vain hampurilaisia ja pizzaa? Ei siis oikean kokin tekemään kunnon ruokaa esim. kala, pihvi tai kasvisruokaa. Kävin Inkoossa ja listalla oli kyllä kalaa, mutta kermakastike oli kuin lämmitettyä maitoa ja yksi pieni kala annoksessa ja muutama lohkoperuna. Vähän näyttää siltä, että näin jatkuu myös muualla. Eikö kokit enää osaa valmistaa kunnon ruokaa? On toki vielä hyviä ravintoloita, mutta aika vähäiseksi tarjonta mennyt. Johtuuko asia siitä, että nuoret eivät syö enää kuin hampurilaisia ja pizzaa? Ja mitä nykyisissä ravintolakouluissa opetetaan? Opetetaanko vain laittamaan näitä roskaruoka annoksia?
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Ns. normaalin ravintolaruoan tuotantokustannukset ovat nousseet niin järjettömälle tasolle, että hyvin harva on enää valmis sitä ostamaan. 30-40 euroa yhdestä lautasellisesta ruokaa on aivan liikaa.
Jäljelle ovat jääneet lähinnä pitsat, hampurilaiset ja lounasbuffetit.
Tämä. Mieheni on kokki ja kahden kaverinsa kanssa omistavat ravintolan Helsingissä. Heillä oli alkuun kunnianhimoisia ajatuksia siitä millaista ruokaa tekevät. Tarkoitus oli juurikin olla rento paikka ei fine dining, mutta tuoretta, laatua, eikä näitä pizzakebabjuttuja vaikka Välimeren ruoka onkin paikan idea. Se mitä siitä ideasta on vielä jäljellä on, että heillä on alkupalapöytä täynnä Välimerellisiä tuoreita herkkuja. Mutta sinne ruokalistalle on hiipineet niin hampurilaiset, pizzat kuin kebabitkin, ja enää on pieni valikoima hienompia ruokia koska ne on noin 25-35 euron hintaisina monille liian kalliita ja he tilaavat mieluummin vain sen pizzan tai kebabin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ns. normaalin ravintolaruoan tuotantokustannukset ovat nousseet niin järjettömälle tasolle, että hyvin harva on enää valmis sitä ostamaan. 30-40 euroa yhdestä lautasellisesta ruokaa on aivan liikaa.
Jäljelle ovat jääneet lähinnä pitsat, hampurilaiset ja lounasbuffetit.
Tämä. Mieheni on kokki ja kahden kaverinsa kanssa omistavat ravintolan Helsingissä. Heillä oli alkuun kunnianhimoisia ajatuksia siitä millaista ruokaa tekevät. Tarkoitus oli juurikin olla rento paikka ei fine dining, mutta tuoretta, laatua, eikä näitä pizzakebabjuttuja vaikka Välimeren ruoka onkin paikan idea. Se mitä siitä ideasta on vielä jäljellä on, että heillä on alkupalapöytä täynnä Välimerellisiä tuoreita herkkuja. Mutta sinne ruokalistalle on hiipineet niin hampurilaiset, pizzat kuin kebabitkin, ja enää on pieni valikoima hienompia ruokia koska ne on noin 25-35 euron hintaisina monille liian kalliita ja he tilaavat mieluummin vain sen pizzan tai kebabin.
OPETTELE KIRJOITTAMAAN 🥱🥱🥱🥱 "RENTO PAIKKA, EI FINE DINING." EI OLE NIIN VAIKEAA!!!!!
Joo näin Helsingissä asuvana luulisi että olisi valinnanvaraa ja kai siellä keskustassa olisikin, mutta eipä tule siellä juuri käytyä. Lähiöissä on sama tilanne kuin suuressa osassa muuta Suomea, että turkkilaista kebabpizzeriaa löytyy, kauppakeskuksista löytyy näitä ankeita ketjuravintoloita joissa paljolti hampurilaisi- tai pizzavoittoista tarjontaa, jotain kiinalaisia paikkoja.
Kävit 5000 asukkaan maalaiskunnassa etkä löytänyt fine dining ravintolaa?
Miksi hampurilaiskebabpizzeriat ovat niin halpoja? Ruuanlaittoahan sekin on.
Vierailija kirjoitti:
Miksi hampurilaiskebabpizzeriat ovat niin halpoja? Ruuanlaittoahan sekin on.
Koska raaka-aineet ovat halpaa bulkkia, "ruoanlaitto" on täytteiden heittely pohjan päälle ja uuniin laittaminen ynnä valkosipuliperunapakasteeen mikrottaminen, ja verot/työnantajamaksut voi jättää maksamatta jos ei huvita eikä osaa kieltä.
Inkoossa yllättävän montakin pientä syömäpaikkaa niin pieneksi kunnaksi, venesataman takia. Omassa kunnassani sisämaassa vailla mitään isompaa matkailuvalttia tms tarjoaa tasan kaksi vaihtoehtoa syöjälle, karvakäsipitsakebab ja huoltiksen buffet.
Harmikseni olen törmännyt samaan, mutta olisiko siinä kyse ihan kysynnän ja tarjonnan laista? Olen siirtynyt enemmän fine dining -paikkoihin, koska en pidä hampurilaista, mutta olen ajatellut olevani poikkeus.
Ravintola-ala ei enää ole kanttisten hoidossa, kuten ei taksialakaan, ja se näkyy
Ravintolat ostavat valmiit kastikkeet ja kaiken muunkin valmiina tukusta. Mitään ei varmisteta itse ja sen huomaa myös maussa. Jopa valmiit pakastetut pihvit jotka sitten vain sulatellaan.
Kaikki maistuu tehdastekoiselle sonnalle ja siitä kehtaavat nyhtää kovan hinnan sillä perusteella että "ravintola" safkaa.
Kävit Inkoossa ja nyt sitten yleistät kokemuksesi koko maahan? Ehkä seuraavalla kerralla valitset jonkun toisen ravintolan. Usein rafloissahan on menu siinä ulkopuolella, että voi valita meneekö sisään vai ei. :)
Ehkä tuossakin on sitä vikaa, että Suomessa on menossa tämä artesaani villitys hampurilaisten ja pitsojen suhteen. Kaikkien pitää saada tehdä oma paras juttunsa, eikä sitten keskitytä siihen olennaiseen. :(
Herlevi on aloittanut nyt kebabpaikkojen "uudistamisen", että saas nähdä ottaako kunnolla tuulta siipiensä alla. Hän on avannut Döner paikan ja luulenpa, että viidessä vuodessa kebulat on haastettu tekemään omaa kebabiaan taas. Jää se tukkuköntti ostamatta, kun joka paikassa kebu maistuu samalta.
Takaisin aiheeseen, että seuraavalla kerralla menet sitten fine dining raflaan. Kyllä sellaisiakin vielä löytyy ja saat rakkaudella tehtyä ruokaa.
Suomalaisten uusin fine dining on sushibuffet, lautasella iloisesti sekaisin kaikki mahdolliset sushit, nuudelit, currykanat ja totta kai iso kauhallinen riisiä. Santsilautaselle kerätään vielä 10 lohinigiriä joista puolet jää syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisten uusin fine dining on sushibuffet, lautasella iloisesti sekaisin kaikki mahdolliset sushit, nuudelit, currykanat ja totta kai iso kauhallinen riisiä. Santsilautaselle kerätään vielä 10 lohinigiriä joista puolet jää syömättä.
Fiksu ottaa erikseen sushit. Ei sushia ole pakko laittaa samalle lautaselle kuin nuudeleita ja kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisten uusin fine dining on sushibuffet, lautasella iloisesti sekaisin kaikki mahdolliset sushit, nuudelit, currykanat ja totta kai iso kauhallinen riisiä. Santsilautaselle kerätään vielä 10 lohinigiriä joista puolet jää syömättä.
Fiksu ottaa erikseen sushit. Ei sushia ole pakko laittaa samalle lautaselle kuin nuudeleita ja kastiketta.
psst... sulta meni vähän niinkuin tuo edellinen vitsi ohi. Tuota nähdään paljon suomalaisissa buffetissa, kun pakataan lautanen täyteen kerralla kaikkea.
ohis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisten uusin fine dining on sushibuffet, lautasella iloisesti sekaisin kaikki mahdolliset sushit, nuudelit, currykanat ja totta kai iso kauhallinen riisiä. Santsilautaselle kerätään vielä 10 lohinigiriä joista puolet jää syömättä.
Fiksu ottaa erikseen sushit. Ei sushia ole pakko laittaa samalle lautaselle kuin nuudeleita ja kastiketta.
psst... sulta meni vähän niinkuin tuo edellinen vitsi ohi. Tuota nähdään paljon suomalaisissa buffetissa, kun pakataan lautanen täyteen kerralla kaikkea.
ohis
Jos tuo on ongelma, niin miksi buffeteissa ei ole kylttejä, että "voit hakea ruokaa monta kertaa ja älä ota kerralla enempää kuin arvioit jaksavasi syödä"?
Rosson raastepöytä ja lapsille salami-pannupitsat. Äidille paistettu lohi salaatti pedillä. Itse tilaan kunnon lehtipihvin ranuilla ja maustevoilla. Aijai, siinä on alakartea kerrakseen.
Ja bonukset päälle.
Huomasin saman käydessäni Vantaan Jumbossa/Flamingossa viikonloppuna. Ketjuravintolatkin (esim. Amarillo, Il Siciliano ja Parilla) pyytävät peruspihviannoksistaan keskimäärin 35 euroa. Siinä on kyllä meikäläisen maksuraja ylitetty noin kympillä. Tuon hinnan olin aikaisemmin valmis maksamaan jos kyseessä oli joku pienempi yksityisyrittäjän mesta. Mutta en kyllä ihan perus ketjuravintolaan pulita tollasia summia.
Ns. normaalin ravintolaruoan tuotantokustannukset ovat nousseet niin järjettömälle tasolle, että hyvin harva on enää valmis sitä ostamaan. 30-40 euroa yhdestä lautasellisesta ruokaa on aivan liikaa.
Jäljelle ovat jääneet lähinnä pitsat, hampurilaiset ja lounasbuffetit.