Tällaisia lukuja ei ole aikoihin nähty, ruoka kallistuu ensi vuonna entisestään
Pellervon taloustutkimus ennustaa, että esimerkiksi liha kallistuu tänä vuonna jopa 20 prosenttia. Kuinka pitkään ruoan hinta vielä nousee?
Meidän arviomme on, että ruoan hinnannousu kiihtyy loppuvuoden aikana, tämän vuoden nousu olisi 15 prosenttia. Ensi vuonna hintojen nousu vielä jatkuu."
Helpotusta ei siis ole tulossa ja jos vain pystyy ostamaan etukäteen vaikkapa pakkaseen niin taatusti säästää.
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Mietin vain että miten se mitään säästää kenellekään että sitten sitä ruokaa ostetaan 30% vähemmän?
Aivan, eilen ostin kanansuikaleita, ennen tein yhden ruoan niistä, nyt aijon tehdä kaksi, eli lisään vihanneksia kuten porkkanaa ja bataattia siihen missä ennen maistui kana. (Vihreet kiittää?)
Toistaiseksi tästä hinnannousussa on ollut monen kohdalla sentään se myönteinen seuraus, että ostetaan vaan se, mikä kulutetaan varmasti. Ruokahävikki on monessa taloudessa pienentynyt. Seuraavaksi on tosiaan pakko ostaa jo vähemmän kuin menisi, koska ei yksinkertaisesti ole enää varaa ostaa tarpeeksi.
Taitaa jäädä kinkku ostamatta tänä vuonna. Muutenkin voi olla vähän köyhä joulu kun näyttää joulusuklaatkin maksavan maltaita. Nekin jos nousee vielä ennen joulua niin se oli varmasti siinä.
Mikähän järki kaupoillakin on tässä hintojen nostossa? Nykyään on paljon enemmän -30% tuotteita tarjolla kuin ennen. Niitä minä ostan pakastimeen ja on vielä halvempia kuin hinta ennen nostoja.
Kierre, tuottajat saavat rahaa vähemmän, kun ihmiset eivät osta, niinpä hintojen nousun tarve lisääntyy. Missä on poliitikkojen "ohjaus"? Onko kuluttajan puolella, vai tuottajan, joku raja pitää tulla vastaan. Ei kaikki syö aamiaista kansan laskuun:).
Jos lihankulutus menee minimiin, mistä kasvavat nuoret saavat tarvitsemansa proteiinit luonnikkaasti? Juustosta, rasvoineen jne?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17491962/jauhelihapullat-saasta-4-50-va…
Tässä ratkaisu proteiinin saantiin edullisesti
Vierailija kirjoitti:
Toistaiseksi tästä hinnannousussa on ollut monen kohdalla sentään se myönteinen seuraus, että ostetaan vaan se, mikä kulutetaan varmasti. Ruokahävikki on monessa taloudessa pienentynyt. Seuraavaksi on tosiaan pakko ostaa jo vähemmän kuin menisi, koska ei yksinkertaisesti ole enää varaa ostaa tarpeeksi.
Totta. Mutta kun ei ole rahaa enää edes hätävaraan,koska sekin on syötävä. Mieti itse ,jos tilisi näyttää o,63centtiä ja kaapissa on ainoastaan yksi kananmuna ,pitäisi elää 10 päivää. Olet sängyssä peittojen alla että kulutat mahdollisimman vähän energiaa. Tämä on totuus.
Normaalihintaisten lihatuotteiden hinnat ovat jo kallistuneet yli 20 %. Kummasti alkanut itseäkin paljoustarjoukset kiinnostamaan. Normaalisti emme ole hamstranneet lihoja pakkaseen.
uistanko väärin mutta maksoiko lidlissä joskus sellainen 6pullon makuvichypakkaus jotain alle 4euroa? Eilem ostin ädillinen ja hinta pnatteineen oli liki 6euroa.
Vierailija kirjoitti:
Kierre, tuottajat saavat rahaa vähemmän, kun ihmiset eivät osta, niinpä hintojen nousun tarve lisääntyy. Missä on poliitikkojen "ohjaus"? Onko kuluttajan puolella, vai tuottajan, joku raja pitää tulla vastaan. Ei kaikki syö aamiaista kansan laskuun:).
Jos lihankulutus menee minimiin, mistä kasvavat nuoret saavat tarvitsemansa proteiinit luonnikkaasti? Juustosta, rasvoineen jne?
Suomalaiset saavat tutkimusten mukaan proteiinia yli tarpeen, koska lihaa syödään nykyään niin älyttömästi samoin proteiinirahkoja ym. Vain vanhuksilla on oikea huoli proteiinin saannista.
Lihaa ei tarvitse syödä joka päivä tai edes joka toinen päivä, jotta saa tarpeeksi proteiinia.
Mietin vain että miten se mitään säästää kenellekään että sitten sitä ruokaa ostetaan 30% vähemmän?