Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uusimmat tutkimukset osoittavat selkeästi, että extra virgin -oliiviöljy kestää kaikkein parhaiten paistamista

Vierailija
14.09.2022 |

"Pilaako kuumennus oliiviöljyn? Tähän kysymykseen moni suomalainen vastaa kyllä.

Tiettävästi Suomen ensimmäisen oliiviöljymestari-tutkinnon suorittanut Laura Valvanne toivookin muutosta oliiviöljytietämykseemme. Hänen mukaansa oliiviöljy sopii loistavasti myös paistamiseen."

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/62f78587-4894-4930-8b58-c7e…

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
14.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi toki ollut kiva, jos jutus oliiviöljymaisteri olisi kertonut, mikä taho ja miten nuo tutkimukset oli tehnyt. Ja siis tuossahan oli ilmeisesti verrattu vain eri oliiviöljylaatuja keskenään eli tulos ei kerro mitään siitä, miten hyvin tai huonosti se kestää paistamista muihin öljyihin verrattuna. Tyyppiesimerkki iltapäivälehtien tavasta uutisoida mullistavia tutkimustuloksia, kun ei edes kerrota niitä perusjuttuja siitä, kuka on tutkinut, mitä ja miten. Mutta perusväestö sitten ottaa nämä aina faktoina ja suurina, uusina totuuksina, kun oma käsityskyky ei riitä erottamaan oikeaa tutkimustulsota ja sen merkitystä iltapäivälehtien uutisjutuista, joiden ainoa tavoite on kerätä tarpeeksi klikkauksia. Etenkin, jos on kyse ruokavalioon tai terveyteen liittyvistä "kohutuloksista".

Vierailija
2/5 |
14.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kun sen maku ei sovi ihan jokaiseen paistettavaan raaka-aineeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
14.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja oliiviöljygurukin kyllä tietää että oliiviöljy kärähtää niissä lämpötiloissa joissa esim. auringonkukkaöljy toimii ihan loistavasti.

Vierailija
4/5 |
14.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

tavallinen paistamiseen ja muuten virginiä. 

Vierailija
5/5 |
14.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen oliiviöljyn tohtori ja kyllähän se paistelu pilaa oliiviöljyn, ainakin kuumassa.