Uusimmat tutkimukset osoittavat selkeästi, että extra virgin -oliiviöljy kestää kaikkein parhaiten paistamista
"Pilaako kuumennus oliiviöljyn? Tähän kysymykseen moni suomalainen vastaa kyllä.
Tiettävästi Suomen ensimmäisen oliiviöljymestari-tutkinnon suorittanut Laura Valvanne toivookin muutosta oliiviöljytietämykseemme. Hänen mukaansa oliiviöljy sopii loistavasti myös paistamiseen."
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/62f78587-4894-4930-8b58-c7e…
Kommentit (5)
Mutta kun sen maku ei sovi ihan jokaiseen paistettavaan raaka-aineeseen.
Ja oliiviöljygurukin kyllä tietää että oliiviöljy kärähtää niissä lämpötiloissa joissa esim. auringonkukkaöljy toimii ihan loistavasti.
tavallinen paistamiseen ja muuten virginiä.
Itse olen oliiviöljyn tohtori ja kyllähän se paistelu pilaa oliiviöljyn, ainakin kuumassa.
Olisi toki ollut kiva, jos jutus oliiviöljymaisteri olisi kertonut, mikä taho ja miten nuo tutkimukset oli tehnyt. Ja siis tuossahan oli ilmeisesti verrattu vain eri oliiviöljylaatuja keskenään eli tulos ei kerro mitään siitä, miten hyvin tai huonosti se kestää paistamista muihin öljyihin verrattuna. Tyyppiesimerkki iltapäivälehtien tavasta uutisoida mullistavia tutkimustuloksia, kun ei edes kerrota niitä perusjuttuja siitä, kuka on tutkinut, mitä ja miten. Mutta perusväestö sitten ottaa nämä aina faktoina ja suurina, uusina totuuksina, kun oma käsityskyky ei riitä erottamaan oikeaa tutkimustulsota ja sen merkitystä iltapäivälehtien uutisjutuista, joiden ainoa tavoite on kerätä tarpeeksi klikkauksia. Etenkin, jos on kyse ruokavalioon tai terveyteen liittyvistä "kohutuloksista".