Miksi Suomessa ei ole kunnollista leipäkulttuuria?
Suomi ei ole päässyt Saksan YLE:n listoille leipäjutuissa.
https://www.dw.com/en/baking-bread/s-47577851
Johtuuko tuo kahvilakulttuurin puutteesta?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Täällä on muutenkin ruoka ollut perinteisesti aika ankeaa. Sitä on syöty mitä karusta maasta on saatu. Leipieni piti olla lähinnä säilyviä, joten sellainen perinteinen reikäleipä jonka voi vaikka kuivata korpuksi oli yleisin.
Reikäleipää syödään muuallakin Baltiassa ja Itä-Euroopassa.
Ruotsi on päässyt tonne näkkileivällä, mutta muuten täkäläinen leipäkulttuuri on syvältä! Paahtoleipää on montaa laatua, ruisleipää pelkästään Fazer-merkkistä, joka on tarkoitettu meille ruotsinsuomalaisille. Tuoreita leipiä on ehkä kolmea laatua isommissakin kaupoissa. Harkitsen Suomeen muuttamista osittain tän takia.
Isoäitini leipoi juureen ruisleipää leivinuunissa. Katossa oli leipävartaat, ja reikäleivät kuivattiin siellä. Suomi on ruisleivän suurvalta ja Suomen leipäkultuuri on arktinen. Oma äitini teki hyviä limppuja ja kakkoa. Rieska on Lapin leipää. Suomessa on tehty myös pettuleipää, mikä nykyään olisi ns trendikästä gluteenitonta leipää. Paras limppu tulee kylläkin Pommerista, Saksasta ja Puolasta.
Täällä on muutenkin ruoka ollut perinteisesti aika ankeaa. Sitä on syöty mitä karusta maasta on saatu. Leipieni piti olla lähinnä säilyviä, joten sellainen perinteinen reikäleipä jonka voi vaikka kuivata korpuksi oli yleisin.