Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi Suomessa ei ole kunnollista leipäkulttuuria?

Vierailija
24.08.2022 |

Suomi ei ole päässyt Saksan YLE:n listoille leipäjutuissa.
https://www.dw.com/en/baking-bread/s-47577851

Johtuuko tuo kahvilakulttuurin puutteesta?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä on muutenkin ruoka ollut perinteisesti aika ankeaa. Sitä on syöty mitä karusta maasta on saatu. Leipieni piti olla lähinnä säilyviä, joten sellainen perinteinen reikäleipä jonka voi vaikka kuivata korpuksi oli yleisin.

Vierailija
2/4 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täällä on muutenkin ruoka ollut perinteisesti aika ankeaa. Sitä on syöty mitä karusta maasta on saatu. Leipieni piti olla lähinnä säilyviä, joten sellainen perinteinen reikäleipä jonka voi vaikka kuivata korpuksi oli yleisin.

Reikäleipää syödään muuallakin Baltiassa ja Itä-Euroopassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruotsi on päässyt tonne näkkileivällä, mutta muuten täkäläinen leipäkulttuuri on syvältä! Paahtoleipää on montaa laatua, ruisleipää pelkästään Fazer-merkkistä, joka on tarkoitettu meille ruotsinsuomalaisille. Tuoreita leipiä on ehkä kolmea laatua isommissakin kaupoissa. Harkitsen Suomeen muuttamista osittain tän takia. 

Vierailija
4/4 |
24.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isoäitini leipoi juureen ruisleipää leivinuunissa. Katossa oli leipävartaat, ja reikäleivät kuivattiin siellä. Suomi on ruisleivän suurvalta ja Suomen leipäkultuuri on arktinen. Oma äitini teki hyviä limppuja ja kakkoa. Rieska on Lapin leipää. Suomessa on tehty myös pettuleipää, mikä nykyään olisi ns trendikästä gluteenitonta leipää. Paras limppu tulee kylläkin Pommerista, Saksasta ja Puolasta.