Juustokakkuapuwa (kolmen suklaan)!!!
Tekis mieli tehdä kolmen suklaan juustokakku, mutta kuinka kauan niiden suklaa-juustokerrosten pitää antaa hyytyä että kakku varmaan pysyy kasassa? Vartti? Kolme tuntia? Päivä? Ohjeissa ei sanota. Tuleeko siitä kerroksesta samanlainen jo hyytyessään kuin se on valmiina? Pelottaa, entä jos mokaan? Ei ole ihan halvin kakku tehdä, kun tuorejuustot, suklaat ja muut, mutta niin ihanan makuinen että pakko koittaa. APUWA???
Kommentit (14)
Juustokakku kaipaisi jotain raikkautta. Eikä suklaata.
Itselleni olen tätä tekemässä, joten teen juuri sellaisen, kuin haluan, tätä ei nyt kysytty!! Vaan sitä hyytymisen aikaa.
Ai niin ja oikeastaan toinenkin kysymys, vielä. Ohjeessa on maustamatonta tuorejuustoa, voinko käyttää vaniljatuorejuustoa?
Yleensä vastaavanlaisissa ohjeissa on vähintään n. 4 h hyytymisaika. Varmin tapa on tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin hyytymään. Jos pakko hyydyttää nopeasti, voi laittaa vaikka tunniksi-pariksi ensin pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Ai niin ja oikeastaan toinenkin kysymys, vielä. Ohjeessa on maustamatonta tuorejuustoa, voinko käyttää vaniljatuorejuustoa?
Voit käyttää, mutta koska se on makeaa, jätä ohjeesta vastaavasti makeutusta pois (sokeria ja vaniljasokeria vähemmäksi)724
Ai, nyt huomasin kysyneeni epäselvästi. Siis, tarkoitin kysyä, että, kun laitan kakkupohjan päälle yhden kerroksen, kuinka kauan sen pitää hyytyä, ennen kuin, laitan toisen kerroksen siiihen sen päälle, ja, sitten taas, kuinka kauan se toinen kerros hyytyy, ennen kuin, laitan sen kolmannen kerroksen päälle? Tietysti se hyytyy valmiina vielä, pitkään, mutta, niistä eri kerroksista, tarkoitin vain kysellä. Kiitos asiallisista vastauksista, vaihdan yhden maustamattoman tuorejuuston vaniljaan ja kokeilen niin, vähän vähemmän sokeria. Kiitos!
Tunti kylmässä luulisi riittävän, voit myös kokeilla varovasti haarukalla ja jos pinta tuntuu jo vähän jämäkältä, sitten vaan uusi kerros päälle.
Suosittelen käyttämään sitä maustamatonta, ettei tule äkkimakeaa.
Odottaisin ehkä puolisen tuntia tai tunnin (koosta riippuen), kun laittaisin uuden kerroksen. Käytät luultavasti liivatetta? Agar agarilla tulisi nopeammin.
En minä ole yleensä noita kerroskakkuja hyydyttänyt kuin sen aikaa, että tekee toisen täytteen. Eli kakku hyytyy jääkaapissa sen aikaa, mitä toisen täytteen tekemiseen menee. Kerrokset onnistuvat silti, ja varsinkin suklaakakuissa ne massat ovat yleensä sen verran ei-juoksevia (en keksinyt parempaakaan sanaa), että ne eivät kovin helposti lähde sekoitttumaan kerroksen vaihtumiskohdassa.
Olen pelannut varman päälle ja antanut hyytyä 2-3 tuntia ennen seuraa kerrosta.
Joo se on se ohje, mitä, käytin, ja, hyvää tuli, namnam!
lol