Mitä tekisin omenoista?
Piirakkaa joo, mitä muuta?
Minä ainoastaan meillä tykkää esim. uuniomenoista tai omena-kaurapaistoksesta enkä voi niitäkään jatkuvasti tehdä. Sama homma omenahillon/-soseen kanssa.
Osan yritän syödä sellaisenaan mutta en jaksa hirveesti niitä syödä.
Isäni niitä kantaa meille. Osan olen antanut anopille ja naapureille.
Kommentit (18)
Pakasta ja käytä ruokien joukossa happoa tuomaan
Kuorruta ne suklaalla ja muilla herkuilla ja tee suomalaisia ASMR-omenan syöntivideoita youtubeen.
Säilö kellariin ja vie pakkasilla eläimille vähän kerrallaan metsään ruuaksi.
Ei nyt valtaviin määriin auta, mutta omena sopii hienosti moneen ruokaan. Esim. punajuurivuokaan (aurajuuston kanssa jos tykkäät). Ja mihin tahansa kanaruokaan, mihin voisit kuvitella laittavasi ananasta. Keittämällä omenapaloja kanelin ja kardemumman kanssa pehmeiksi (menee kyllä yllättävän kauan aikaa) voit nakata kaurahiutaleita perään ja saat ihanan puuron. Jos kuitenkin hilloa alat tekemään niin laita 1/3 tai puolet kuorittua kesäkurpitsaa (kesäkurpitsaahan käytetään leivonnassa meheyttäjänä aivan yleisesti muutenkin), tulee ihanan kevyttä ja raikasta omenahilloa, kanelia siihenkin vähän mausteeksi, eikä sokeriakaan ehkä aivan niin paljon kuin yleensä.
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt valtaviin määriin auta, mutta omena sopii hienosti moneen ruokaan. Esim. punajuurivuokaan (aurajuuston kanssa jos tykkäät). Ja mihin tahansa kanaruokaan, mihin voisit kuvitella laittavasi ananasta. Keittämällä omenapaloja kanelin ja kardemumman kanssa pehmeiksi (menee kyllä yllättävän kauan aikaa) voit nakata kaurahiutaleita perään ja saat ihanan puuron. Jos kuitenkin hilloa alat tekemään niin laita 1/3 tai puolet kuorittua kesäkurpitsaa (kesäkurpitsaahan käytetään leivonnassa meheyttäjänä aivan yleisesti muutenkin), tulee ihanan kevyttä ja raikasta omenahilloa, kanelia siihenkin vähän mausteeksi, eikä sokeriakaan ehkä aivan niin paljon kuin yleensä.
Myös tomaattiseen linssikeittoon voi laittaa omenaa. Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Makea ja suolainen sopii todella hyvin yhteen ja omenassa on sitä hapokkuuttakin, mikä useimmat ruoat kruunaa.
Selleri-omenagratiini. Suikaloi noin 600 gr juuriselleriä ja noin 500 gr omenoita. Viipaloi iso sipuli. Laita kerroksittain tai sekoita uunivuokaan, sinne lisäksi puoli teelusikallista suolaa, maun mukaan mustapippuria myllystä ja 2 dl ruokakermaa. Päälle (joko alussa tai) myöhemmin 150 gr juustoraastetta. Paista 225 asteessa n.45 min. tai hieman pitempään. Kokeile kypsyyttä.
Jos laitat tuon juustoraasteen alussa, voi tulla melko tummaa..
Etkö tykkää juuriselleristä? Tätä tehtyäsi toivottavasti tykkäät.
Nami nami.
Keitä omenapiirakkaan täytettä, sen voi sit pakastaa annoksina. Omenia pilkottuna, hitunen vettä, sokeria, hunajaa, kanelia. Keitä kunnes palat suht pehmeitä, jäähdytä ja pakasta.
Keittäisin puolukoitten kanssa sosetta, joista osan maustaisin kaneli- ja osan vaniljatangolla.
Harmi kun näillä seuduilla ei kasva omenoita eikä ole ketään tuttua, joka niitä meille kantaisi.
Raastettu omena sopii kivasti lettutaikinaan. Eli ehdotan, että pakastat pikkupusseihin omppuraastetta, ja lettuja tehdessä käytät niitäkin.
Mehua tuoremehuasemalla.
Hilloa pakkaseen.