Onko soijarouheen tilalle jotain suomalaisempaa kuivatuotetta? yhtä helppoa lihan korviketta
Kommentit (12)
Me käytetään hernerouhetta aika paljon esim. jauhelihan jatkeena.
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö Härkistä myydään?
Myydään.
Vierailija kirjoitti:
Hernerouhe tai hörkäpapurouhe.
Näitä tulin itsekin ehdottamaan. Härkis on kallista, nämä vastaavat paremmin soijarouhetta.
Mun mielestä se härkis on hyvää ja toimii ihan samoissa ruuissa kuin jauheliha.
Itse tykkään Herniksestä, mutta sitä en ole löytänyt rouheena, vain suikaleina. Se on suomalainen tuote. Härkäpapurouheita on saatavilla useampia eri merkkejä (suomalaisia siis). Härkis on ainakin yksi kotimainen, ja Vihreä Härkä toinen. Hamppurouhetta on saatavilla kotimaisena, ainakin Hamppufarmilla on ihan tavallisissa marketeissa myytävänä.
Hernis ja hernerouheet. Yhdessä tuottessa on myös härkäpapua. Härkis, beanit. Näistä en tiedä kotmaisuusastetta mutta laitan muille lihankorvaamisesta kiinnostuneille: meeat, pirkkajauhis, ehkä muitakin. Vöner on herkullista, jouluna saa halvalla. Seitania voi myös itse tehdä.
Pilko suomalaista pekonia pieniksi kuutioiksi. Maittavaa ja suolaisuuden takia ei tarvitse muuta suolaa enää lisätä ruokaan.
Jätä liha pois, miksi joku korvaava tuote?
Porkkanaa, sipulia kaalia, punajuurta, kurpitsaa.