Osaatko tehdä lohikeiton?
Kommentit (11)
Ei ole enää varaa ostaa tuoretta lohta, pakastetta ei viitsi käyttää. Ennen tein näin:
Perunaa, porkkanaa, punasipulia, tilliä, kalaliemikuutioita maun mukaan, soijaa. Reilusti lohikalaa, laktoositonta kuohukermaa. Viipale kuivaa ruisleipää voideltuna.
Viipaloidaan kuorittu sipuli, kuoritaan ja viipaloidaan porkkanat. Laitetaan ne kiehuvaan veteen jossa on kalaliemikuutiot, sekaan loraus soijaa. Kuoritaan perunat ja lohkotaan ne. Lisätään kattilaan noin 10 myöhemmin. Sidotaan tillinippu ja lisätään se kattilaan. (otetaan lopuksi pois). Annetaan kiehua 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat napakan kypsiltä. Lisätään kuutioitu ja suolattu lohi. Annetaan kypsyä muutamia minuutteja. Lopuksi poistetaan se tillinippu ja lisätään kerma. Se ruisleipäviipale voi olla keiton päällä loppuvaiheessa. Sen voi syödä tai poistaa maun mukaan. Keiton annetaan vetäytyä hetken ja sitten nautitaan hyvän leivän ja ehkä tilli-valkosipuliöljyn kera. Maun mukaan kukin.
Ehkä yksi helpoimmista ruoista valmistaa.
Osaisin mutta en henkilökohtaisesti välitä lohesta ruokana yhtään niin en ole tehnyt lohikeittoakaan kohta pariinkymmeneen vuoteen.
Joo, mutta en edes muista, koska oon viimeksi tehnyt.
Nykyisin olen tehnyt kirkkaan lohikeiton, ei ollenkaan kermaa/maitoa. Olen tykästynyt siihen, paljon kasviksia.
Paras tulee jos keittää fileointi- jämät liemeksi ja siilaa ruodot pois, siihen perunat, kasvikset ja lopulta lohipalat. Maustepippuria, tilliä.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole enää varaa ostaa tuoretta lohta, pakastetta ei viitsi käyttää. Ennen tein näin:
Perunaa, porkkanaa, punasipulia, tilliä, kalaliemikuutioita maun mukaan, soijaa. Reilusti lohikalaa, laktoositonta kuohukermaa. Viipale kuivaa ruisleipää voideltuna.
Viipaloidaan kuorittu sipuli, kuoritaan ja viipaloidaan porkkanat. Laitetaan ne kiehuvaan veteen jossa on kalaliemikuutiot, sekaan loraus soijaa. Kuoritaan perunat ja lohkotaan ne. Lisätään kattilaan noin 10 myöhemmin. Sidotaan tillinippu ja lisätään se kattilaan. (otetaan lopuksi pois). Annetaan kiehua 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat napakan kypsiltä. Lisätään kuutioitu ja suolattu lohi. Annetaan kypsyä muutamia minuutteja. Lopuksi poistetaan se tillinippu ja lisätään kerma. Se ruisleipäviipale voi olla keiton päällä loppuvaiheessa. Sen voi syödä tai poistaa maun mukaan. Keiton annetaan vetäytyä hetken ja sitten nautitaan hyvän leivän ja ehkä tilli-valkosipuliöljyn kera. Maun mukaan kukin.
Kiitos, kokeilenpa tätä ohjetta!
Joo, osaan.