Kikhernejauho
Osaisko joku kasvisruokavaliota noudattava tai joku muu kertoa, että miten kikhernejauhon kanssa tulisi toimia. Kuivatut kikherneet sisältävät lektiiniä ja niitä suositellaan keitettävän pitkä aika. Jauhot taas on tehty kuivatuista kikherneistä, joten mitä niiden kanssa pitäisi toimia? Jos tekee esim. kikhernejauhoista lettuja, niin ei kovin pitkää kypsennystä tule (saati keittämistä..). En löytänyt Googlella vastausta. Kiitos!
Kommentit (7)
Googlaamalla löytyy vaikka kuinka paljon ohjeita.
Kasvispyörykkään tai pihviin jauhetta mukaan? Huuda kik keittiössä kovaa.
Anteeksi, taisin olla todella epäselvä. En siis kaivannut ohjeita, vaan tietoa siitä, että onko jauhoissa vielä mukana lektiiniä, joka pitäisi saada kypsentäen pois.
Ap
Seuraat vaa sitä reseptin aikaa kuinka kauan paistetaan ja hyvää tulee.
Tässä pari hyvää reseptiä
https://www.theconsciousplantkitchen.com/chickpea-flour-pancakes/
Vierailija kirjoitti:
Anteeksi, taisin olla todella epäselvä. En siis kaivannut ohjeita, vaan tietoa siitä, että onko jauhoissa vielä mukana lektiiniä, joka pitäisi saada kypsentäen pois.
Ap
Jos lettuohjeessa lukee että sekoita aineet,turvota ja paista niin eiköhän ole turvallista syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Anteeksi, taisin olla todella epäselvä. En siis kaivannut ohjeita, vaan tietoa siitä, että onko jauhoissa vielä mukana lektiiniä, joka pitäisi saada kypsentäen pois.
Ap
Jos lettuohjeessa lukee että sekoita aineet,turvota ja paista niin eiköhän ole turvallista syödä.
Kiitos, näinhän se varmasti on.
Kikhernelettu
(2 lettua)
1 dl Kikhernejauhoja/gramjauhoja
1,5 dl vettä
Vispaa jauhot ja vesi tasaiseksi taikineksi, koostumuksen tulisi olla lettutaikinamaista. Suhteita voi säätää oman maun mukaan. Paista öljyssä pannulla rapeiksi letuiksi.