2 kpl 300 g lohipalaa, kuinka monta tuntia ennen ruuanlaittoa laittaisit ne pakastimesta jääkaappiin?
Tarkoitus tehdä lohikeittoa huomenna lounaaksi. Lounasvieraita tulossa, joten keitto tarjoillaan klo 12.
Kommentit (8)
Itse olen lohen pilkkonut vielä jäisenä (oli aika helppoa) ja viskannut suoraan keittoon loppu vaiheessa, kypsyy silti tosi nopeasti.
Jos on on vielä ruodot, niin sitten ehkä 3-4h? Ja nypin ruodot pois.
Vierailija kirjoitti:
Illalla sulamaan jääkaappiin.
Ei kyllä mielestäni ole mitään syytä miksi hapattaa lohta ennen keittoon laittamista.
Aamulla kun heräisin seiskan maissa ottaisin jääkaappiin. Keittoon voi hyvin laittaa jäisenä kunhan saat pilkottua ne ensin. Mä pakastan aina valmiiksi pilkottuna niin lohen voi heittää suoraan pakkasesta keittoon.
Vierailija kirjoitti:
Illalla sulamaan jääkaappiin.
No en kyllä ottais illalla, tollaset noin pienet palaset sulaa nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Illalla sulamaan jääkaappiin.
No en kyllä ottais illalla, tollaset noin pienet palaset sulaa nopeasti.
" Tässä puhuu kokemus: myöhään illalla sulamaan jääkaapin kylmimpään osaan. Aamusta leikkaat nahan pois, onnistuu hyvin kun on vähän kohmeessa vielä. Samalla voi kuutioida ja laittaa rasiaan suolattuna kevyesti odottamaan ja kylmäkalle rasian päälle ja jääkaappiin. Sitten vaan ihan loppuvaiheessa lisäät kuumaan lähes valmiiseen keittoon lohikuutiot. Näin on mummi tehnyt vuosien ajan ja toimii. "
Kunhan sulavat sen verran että saa paloiksi( 2h?)tai sitten pienii vasta kattilassa. Kyllähän noita pakastekaloja lykätään suoraan pakkasesta uuniin/keittoon.