Iltiksen taloudelliset ruokareseptit hinnannousua torppaamaan?
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/e73ddc74-ef24-41df-8619-b66…
Mitä vilkaisin niin tusinaa eri maustetta, tuoreyrttiä, viinietikkaa jne. Kyllä noihinkin jo rahaa saa menemään.
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Tuoreyrtit kasvatetaan itse. Mausteita on yleensä joka keittiössä valmiina.
Ai ihan itsestäänkö ne maustepurkit ilmaantuvat sinne kyökin hyllylle? Minä en osaa kasvattaa kuin rikkaruohoja jos niitäkään. Ap
Moni rikkaruoho on syötävää.
Iltapäivälehtien edulliset reseptit ovat yleensä sellaisia, että meillä syödään sen hintaisia ruokia vain erityistilanteissa, yleensä syödään paljon halvemmalla. Minulla on kyllä erittäin laaja maustevalikoima, olen hankkinut mausteita ja maustekastikkeita/etikoita yms edullisesti, ja osan teen itse. Olen opetellut korvaamaan kalliita ainesosia helpommin saatavilla/halvemmilla ja jättämäänpois aineksia,, jotka eivät ole lopputuloksen kannalta oleellisia. Kasvatan itse yrtit, ja esimerkiksi oregano ja meirami menee ihan päittäin, kun ei italialainen kokki edes erottanut niitä toisistaan. Kasvatan itse valkosipulin ja chilin. Inkiväärin kasvattaminen on vasta suunnitelmissa.
Sormisuola on hyvää, joo, mutta sen voi korvata hienolla merisuolalla, tai murskaamalla karkeaa merisuolaa hienommaksi.
Etikka on etikkaa, etenkin jos ruokaa haudutetaan pitkään.
Mutta hyvähän se on, että ihmisille annetaan ideoita.
Tuoreyrtit kasvatetaan itse. Mausteita on yleensä joka keittiössä valmiina.