Onko ammatikoulun/ammattikorkeakoulun opettajia paikalla?

Vierailija

Olisin kiinnostunut opiskelemaan alanopettajaksi. Kertokaa kokemuksia, millaista ollut, miltä alalta olette, millainen palkkaus ja onko lomat samat kuin peruskoulussa.

Kommentit (9)

Vierailija

Aikaisemmin työskentelin yksityisellä puolella, ja halusin jotain uusia haasteita työelämääni. Olen viihtynyt erinomaisesti. Suoritin opettajan pedagogiset opinnot Heliassa, ja sain vakiviran. Palkkani on n. 3000 euroa ja lomat on käsittääkseni samat kuin peruskoulussa.

Vierailija

mutta kieltädyin huonon palkkauksen vuoksi.Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja se antaa pätevyyden minulle oman opintosuuntani lehtoriksi.Kieltäydyin työstä, koska palkka olisi ollut 3000 e/kk, yksityisellä ansaitsen yli 4000 e/kk. Ainoa bonus olisi AMK- opettajan työssä ollut pitkät lomat eli palkallisena lomaa olisi ollut viikon syysloma, kahden viikon jouloma, viikon hiihtoloma ja 3,5 kk:n kesäloma.Harkitsen opettajan työtä vasta myöhemmin, kun lainat on saatu maksettua lähes kokonaan pois.

Vierailija

tarvitaan yliopistotutkinto. Sensijaan miestenaloilla ei. Syy tähän on palkkaus. Esim. sairaanhoitaja opettajilla täytyy olla maisterinkoulutus ja sairaanhoitajan koulutus, usein he ovat väitelleitäkin.

Vierailija

pitää olla akateeminen loppututkinto.Ja tajuatko. että opetustyö amiksessa tai työ amk:ssa ovat ihan eri planeetalta?Taidat olla joku lähäri, joka suunnittelee siirtyvänsä jouhevasti ammattikorkeaan opettamaan.

Vierailija

pitää sinun opiskella yliopistossa. Jos taas olet mies ja esim. insinööri, voit vain mennä kyselemään opettajan paikkoja, eikä opiskelua tarvita. Näin meillä täällä tasa-arvo Suomessa.

Vierailija

saisin itsekin yksityisellä hieman parempaa palkkaa, mutta näin perheellisenä nuo loma-ajat painavat vaakakupissa todella paljon. Muutenkin tykkään hirmuisesti opetustyöstä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat