Oletteko huomanneet työntekijäpulan vaikutuksia?
Lehdessä (en enää muista missä, netistä luin) oli asiasta juttu.
Sattumalta olen tässä muutaman viime viikon aikana havainnut "ei niin skarppia" palvelua parissakin eri ravintolassa. Korostan että ihan hyvin kaikki meni, mutta huomasi ettei olleet niin ammattitaitoisia mitä AIEMMIN on olleet.
Toinen oli ala'carte paikka, missä tarjoilija ei osannut vastata hyvin _simppeliin_ kysymykseen tarkistamatta asiaa.
Toinen oli läheisessä pikaruokaravintolassa missä nuoret aina aiemmin olleet tosi ripeitä, nyt siellä oli (mukava, ja teki kyllä hommansa hyvin!) mutta todella _hitasti_ toimiva työntekijä, mietin jo onko kyseessä ehkä joku "vajaakuntoinen".
Ja tarkoitus ei haukkua, vaan nostaa esille sitä, että ilmeisesti pulaa ns. parhaista tekijöistä on
--> milloin ymmärretään nostaa palkkoja?
Totuushan on se, että hyvä työntekijä kyllä tuo firmaan enemmän mitä sellainen joka ei ole niin hyvä/tehokas.
Tarkoitan eroa sen välillä paljonko tekee esim. lisämyyntiä puhumalla (otatteko lisää juomia/maistuuko kahvi/kahvin kylkeen jäätelöä vielä jne.) tai tekeekö annoksia esim. 1/3 vähemmän tunnissa mitä ripeämpi.
HOK-elanto esim. kertoi että koronan aikaan 800 työntekijää siirrettiin ravintoloista kauppoihin, ja noista 160 (eli 1/5) ei enää halunnut palata ravintoloihin. Äkkiseltään jos on vaikka joku kahvila/ravintola/baari missä 10työntekijää, niin 16 on "ilman tekijöitä" jo tuon takia.
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Meidän firmassa on ainakin kohta yksi työntekijä vähemmän.
T. Mitta täynnä
Joudutte oikeudellisesti hirvittävään kuseen
Mistä niitä uusia työntekijöitä tulee, jos ei koskaan palkata ihmistä, jolla ei ole kokemusta alasta?
Meidän firmassa on ainakin kohta yksi työntekijä vähemmän.
T. Mitta täynnä