Siedettävän makuinen lehmänmaidoton korvike?
Hei,
vauvallamme on todennäköisesti yliherkkyyttä niin maidolle kuin viljallekin. Mikäköhän olisi jokseenkin siedettävän makuinen korvike? Kokeilimme Nutramigen -merkkistä jauhetta, joka on karmean pahan makuista ja sitä ei saa vauvalle uppoamaan pari amilliä enempää. Muista meillä ei olekaan kokemuksia. Soijapohjaisia tuotteita ei lääkäri suositellut. Tällä hetkellä menemme äidinmaidolla, mutta kyselen tätä ns. hätätapauksiin.
Vauvalla ikää 1,5kk.
Kommentit (2)
lehmänmaitoallergian takia, lääkärin määräyksestä siis ja hieman sama ongelma. poika ei juo tippaakaan korviketta sillä se on aivan järkyttävän makuista! tottunut makeampaan rintamaitoon, joten ei ihme.
meillä poika siis jo 5,5, kk ja korviketta olisi opeteltava juomaan pikkuhiljaa, sillä voi olla että sitä täytyy käyttää jopa 2 vee asti (mikäli allergia ei hellitä siihen mennessä). en siis aikonut sinne asti imettää;) alle vuoden ikäiseksi mentäisiin osittaisimetyksellä. ja mitä vanhempana antaa sitä enemmän hyljeksivät, kuulemma.
olen sekoittanut jauhetta nyt puuron ja perunan sekaan joita on alettu maistelemaan, mutta sellaisia määriä mitä sitä tulisi vuorokaudessa käyttää ei ole kyllä mahdollista edes ruokiin " piilottaa" ..enpä siis keksi mitään keinoja muuta kuin joka päivä yrittää tarjota vähän..ja toivoa että joskus nappaa..
vaikea kyllä uskoa että joskus suostuisi juomaan korviketta kun niin kovasti yökkii..
mutta teillä siis kovin paljon pienempi tapaus vielä, joten ei voi ruokienkaan sekaan laittaa. neuvoa en osaa kuin että mitäs jos pumppaisit omaa maitoa pakkaseen hätätapauksia varten? vai onko kyse suuremmasta käytöstä?
sokeria en itse sekoittaisi kyllä mihinkään...ei hyväksi hampaiden aluille.
Ns. hätätilanteisiin voi olla tosi vaikea löytää korvike, jota vauva juo mieluusti, ainahan rinta pullon voittaa :)
Vauvan makumaailma on kuitenkin vielä niin erilainen kuin meidän aikuisten, että on paha mennä sanomaan pahanmakuisista korvikkeista mitään. Isommille lapsille neuvotaan laittamaan maidon sekaan sokeria siirtymisvaiheessa, en tiedä sitten noin pienellä.