Kala- ja äyriäisruokien suomettuminen
Kaikissa naapurimaissa on meriruokakulttuuri ihan eri ulottuvuudesta suomeen verrattuna. Ymmärrän toki että kun omista vesistä ei saa kunnon rapuja tai simpukoita niin ne eivät myöskään arkiruoaksi tietään helposti löydä, mutta kyllä niiden lähes täysi puuttuminen on jotenkin outoa. Aukko ruokakulttuurissa.
Norjastakin kun tuodaan bulkkilohta niin miksi samalla ei voisi tuoda myös jotakin laadukkaampaa? Hinnathan suomessa tietysti ovat niille tolkuttomalla tasolla, siitäkö tämä tarjontaköyhyys johtuu..
Saksalaiset osaavat käyttää silakkaakin ihan eri tavalla, mm. katuruossa. Meillä on ainoastaan pihvi? Siihen nähden kuinka paljon meillä on rantaviivaa ja jäämerellekin on aika lyhyt matka niin puuttuu kyllä aika paljon mielikuvitusta ruokaympyrästä.
Ollaanko jonkun kartellin armoilla?