Euroopan elintarviketeollisuus alkaa korvata Ukrainan ja Venäjän auringonkukkaöljytuotantoa palmuöljyllä
Palmuöljyn kysyntä tulee kasvamaan huomattavasti, mikä tarkoittaa entistä enemmän sademetsien kaatamista ja ympäristöongelmia. Tämä muun muassa sen takia että kuluttajat saisivat jatkossakin nauttia rasvasssa tiristettyjä ranskalaisia perunoita
Kommentit (14)
Ja samalla vaahdotaan ilmastonmuutoksesta ja sen tuomista haitoista.:-D
Ukrainassa on kylvötyöt pääosin ihan normaalisti käynnissä. Sotaa ei juurikaan käydä maaseudulla. Ja viljelijät on vapautettu puolustusvelvollisuudesta.
Tähän hätään mikään palmuöljy ei ehdi korvaamaan auringonkukka öljyä.
Suomessa on toistaiseksi riittävästi rypsiöljyä.
Lisäksi EU:ssa on ylituotantoa oliiviöljystä, joten öljy ei ainkaan sen puolesta EU-alueella lopu aivan lähiaikoina.
Öljyn käyttöä voi ruuanvalmistuksessa ja leivonnassa korvata suomalaisella voilla.
Valmiina myytävät elintarvikkeet ovat sitten tietenkin eri asia, niihin se vaikuttaa koska niiden valmistus on valtavan suurta ja laajaa, joten elintarviketeollisuutta tuo öljypula koskee pahiten.
Osa palmuöljystä on ihan ympäristöneutraalisti tuotettua. Ihan hyvä, että venäläistä tuotantoa boikotoidaan kaikin tavoin.
Indonesia taisi jo kieltää palmuöljyn viennin. Maat alkavat hiljalleen varautua elintarvikepulaan.
Vierailija kirjoitti:
Ja samalla vaahdotaan ilmastonmuutoksesta ja sen tuomista haitoista.:-D
Se unohtui täysin jo koronan aikana maskihysterian vuoksi. Joka paikka täynnä roskaa, joka ei maadu ikinä, mutta mitä väliä. Kunhan joku rikastuu ja kansa pelkää.
Vierailija kirjoitti:
Palmuöljy käy sydämen päälle.
Niinpä, mutta eihän sitä palmuöljyä kukaan lusikalla hotki suuhunsa.
Tuotteissa sitä on vain pieni määrä, silloin tällöin nautittuna einekset ja teolliset elintarvikkeet eivät aiheuta kellekään mitään sairauksia.
Eri asia jos syö nautti jatkuvasti valmista teollisesti tehtyä ruokaa ja muita elintarvikkeitta joki ikinen päivä, vuoden läpeensä.
Joku hiukan palmuöljyä sisältä keksi päiväkahvin ei vie ketään sen tiiimoilta kadotukseen terveyden kanssa. Ja vastaava muiden tuotteiden kanssa.
Rypsiöljy terveellisempää kuin palmu? Riippuu myös tuotteen paistolämpötilasta.
Vierailija kirjoitti:
Osa palmuöljystä on ihan ympäristöneutraalisti tuotettua. Ihan hyvä, että venäläistä tuotantoa boikotoidaan kaikin tavoin.
Ei ole mitään ympäristöneutraalia palmuöljyä. Väite on todettu monesti viherpesuksi. Teen vaikka itse syötäväni ja käytän voita sekä rypsiöljyä. Palmuöljyä en hyväksy.
Ei haittaa, vaikka saisi samalla rahalla vähemmän. Vyötärö on niin pötkylän mallinen, että siihen onkin varaa kutistaa jonkinlaista kaarretta sisäänpäin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja samalla vaahdotaan ilmastonmuutoksesta ja sen tuomista haitoista.:-D
Se unohtui täysin jo koronan aikana maskihysterian vuoksi. Joka paikka täynnä roskaa, joka ei maadu ikinä, mutta mitä väliä. Kunhan joku rikastuu ja kansa pelkää.
Tuo taitaa olla paikkakuntakohtaista? Meillä arvostetaan siisteyttä ja viihtyisyyttä eikä roskaamista ole aiemminkaan arvostettu. VTT testasi pesemällä maskit 10 kertaa 60-asteisessa ohjelmassa ja maskit olivat siinä vaiheessa yhtä hyviä kuin ensimmäiselläkin kerralla. Niiden tarkoitus on olla levittämättä nenästä ja suusta pärskeitä muille.
Muutenhan senkin jälkeen voi maskeja käyttää vaikkapa ihan siitepölyltä suojautumiseen jne. Fiksu lukee tutkimustuloksia ja osaa säästää. Maskeihin on kulunut vähemmän rahaa kuin flunssalääkkeisiin.
Indonesia maailman suurin palmuöljyn tuottaja on lopettanut palmuöljyn viennin maailman elintarvkemarkkinoiden takia.