Mokasinko siman kanssa??? Apua!
Tein siman tiistaina aivan ohjeen mukaan ja jätin pöydälle tekeytymään. Vasta tänä aamuna muistin siman ja pullotin sen heti jääkaappiin. Voikohan sitä enää juoda, kun oli pöydällä yli ohjeen ajan?
Kommentit (27)
Tulee hauskempi olo sitä juodessa.
Uskaltaako siis juoda lasten kanssa? 4 litraa oli vettä ja hiivaa herneen kokoinen pala.
Laita kylmään ja maistele, ei muuten saa selville.
Eiköhän se ole käynyt jo ihan liikaakin, tuskin tulee enää edes hiilihappoja kun sokerit on jo syöty.
Aikuinen voi juoda, lapset ei.
Oikeastiko lapsille ei uskalla antaa?
Simaan laitetaan hiivaa todella vähän verrattuna esim. kotikaljaan. Ei sinne prosentteja paljoa tule. Maistele mutta uskaltanee antaa lapsillekin.
Lorauta 1l vodkaa joukkoon niin parantaa makua.
Yritin googlettaa mutta ei siman muuttumisesta prossaiseksi löydy mitään
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole käynyt jo ihan liikaakin, tuskin tulee enää edes hiilihappoja kun sokerit on jo syöty.
Aikuinen voi juoda, lapset ei.
Siinä olet oikeassa, että prossia saattaa jo olla pari prosenttia, mutta kyllä sitä sokeria siellä vielä löytyy hiilihappoihin.
Vierailija kirjoitti:
Oikeastiko lapsille ei uskalla antaa?
Kyllä siijen on jo huonolla tuurilla prosentti pari tullut, siitä nyt voi olla montaa mieltä voiko tuota lapsille pari lasillista antaa.
Vierailija kirjoitti:
Uskaltaako siis juoda lasten kanssa? 4 litraa oli vettä ja hiivaa herneen kokoinen pala.
2 litraa sokeria?
Vierailija kirjoitti:
Simaan laitetaan hiivaa todella vähän verrattuna esim. kotikaljaan. Ei sinne prosentteja paljoa tule. Maistele mutta uskaltanee antaa lapsillekin.
Kun ei se alkoholin määrä ole niinkään hiivan määrästä kiinni vaan sokerimäärästä. Jos laitat litraan 17 grammaa sokeria, saat litran 1% alkoholia. Mitä enemmän hiivaa, niin sen nopeammin sokeri muuttuu alkoholiksi, toki lämpötilallakin ja muilla on oma merkitys.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole käynyt jo ihan liikaakin, tuskin tulee enää edes hiilihappoja kun sokerit on jo syöty.
Aikuinen voi juoda, lapset ei.Siinä olet oikeassa, että prossia saattaa jo olla pari prosenttia, mutta kyllä sitä sokeria siellä vielä löytyy hiilihappoihin.
Riippuu paljon lämpötilasta ja hiivasta, pullahiiva ei ole maailman agressiivisimpia, mutta silti kerkee sekin muutamassa päivässä tekee voltteja ihan mukavasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole käynyt jo ihan liikaakin, tuskin tulee enää edes hiilihappoja kun sokerit on jo syöty.
Aikuinen voi juoda, lapset ei.Siinä olet oikeassa, että prossia saattaa jo olla pari prosenttia, mutta kyllä sitä sokeria siellä vielä löytyy hiilihappoihin.
Ehkä, kuitenkin se on jo tossa ajassa kerenny käymään aika kuivaksi eikä enää alkon määrän vuoksi sovellu lapsille sai siihen vielä kuplat käytettyä tai ei.
Siman voi tehdä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Huoneenlämmössä tulee jossain kolmessa päivässä ja jääkaapissa viikossa. Luultavasti sun sima on jo valmista, kun annoit sen tekeytyä huoneenlämmössä.
Ihan hyvä olisi varmasti tullut mutta jos laitoit pullot heti jääkappiin niin ei tule. Pulloihin pitää laittaa aina vähän sokeria ja pitää vuorokausi huoneenlämmössä. Se sokeri tekee sen että siihen tulee niitä kuplia. Sen jälkeen vasta kylmään. Vielä voisi onnistua jos otat ne jääkaapista ja annat jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisäät vähän sokeria sekä annat olla huoneenlämmössä huomiseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole käynyt jo ihan liikaakin, tuskin tulee enää edes hiilihappoja kun sokerit on jo syöty.
Aikuinen voi juoda, lapset ei.Siinä olet oikeassa, että prossia saattaa jo olla pari prosenttia, mutta kyllä sitä sokeria siellä vielä löytyy hiilihappoihin.
Riippuu paljon lämpötilasta ja hiivasta, pullahiiva ei ole maailman agressiivisimpia, mutta silti kerkee sekin muutamassa päivässä tekee voltteja ihan mukavasti.
Toki, mutta jos ei ole ominaispainomittaria, ei tuota voi oikein todeta, kuin kristallipallolla, joten varmuuden vuoksi kannattaisi olla tarjoilematta lapsille.
Vierailija kirjoitti:
Siman voi tehdä joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Huoneenlämmössä tulee jossain kolmessa päivässä ja jääkaapissa viikossa. Luultavasti sun sima on jo valmista, kun annoit sen tekeytyä huoneenlämmössä.
Jos teet alkoholipitoista simaa, niin toki voi pöydällä pitää, mutta jos haluaa vain hiilihapot, niin mieluummin pitää sen jääkaapissa, niin hiiva pysyy paremmin aisoissa.
Kannattaa maistaa. Mä pidän simaa vuorokauden sangossa, ja sitten kolme päivää vielä huoneenlämmössä pullotettuna. Et vois luulla ettei se nyt mitenkään pilalle ole mennyt. Ehkä voi puuttua happoa tms.?
Ei se miksikään mene, en usko että siihen edes tulee alkoholia juurikaan tossa ajassa. Ei haittaa