Voiko soijarouheesta tehdä keittoa
Olen aloitteleva soijarouheenkäyttäjä ja yritän hahmottaa sen käyttömahdollisuuksia. Ehkä rinnastan sen liikaa jauhelihaan.
Kommentit (10)
Aloitin joskus soijarouheen käytön… ja lopetin sen parin kerran jälkeen.
Hyvä juttu, koska muuten minulla olisi nyt varmaan miestissit ja äänestäisin vihreitä.
Kun sen keittää kasvisliemessä, siitä saa jotenkuten syötävää.
Ei minunkaan suosikki, tai sitten en osaa laittaa sitä.
Ei. Soijarouhe on kauheaa. Olen ollut vegaani jo vuosia ja en tykkää soijarouheesta yhtään.
Voit tehdä keittoa. Sopii esim. linssikeittoon mainiosti (punaisia linssejä, tomaattimurskapurkki, sipulia, valkosipulia,porkkanaa, mausteita, lisää n. 10 min keittämisen jälkeen soijarouhe *jonka olet ensin käristellyt ja turvottanut paistinpannulla öljyn ja kasvisliemen kanssa*), lopuksi kookosmaitoa ja sitruunaa, korianteria ym. jos on.
Tavallinen soijarouhekeitto: tee kuin mikä tahansa vihanneskeittopohja (perunaa, juureskeittoainespussi, sipulia, valkosipulia), lisää taas em. tavalla soijarouhe *kts. ohje edellä*.
Käytän soijarouhetta silloin tällöin, usein juuri näihin ruokiin tai teen esim. soija-Lindströmin pihvejä, niihin soija sopii hyvin.
Sopii lisättäväksi lähes ruokaan kuin ruokaan tuomaan proteiinia. Hyviä puolia halpa hinta ja säilyvyys. Mikään kulinaristinen elämys se ei todellakaan ole, joten esim. keitossa menee lisänä hyvänmakuisten raaka-aineiden kanssa. Jauhelihan kanssa sillä ei ole mitään muuta yhteistä kuin hyvin etäisesti samanlainen ulkonäkö.
Soijaruohetta voi käyttää vaikka ja missä, myös keitossa.
Soijarouhe on rasvatonta, joten sitä pitää siihen laittaa turvottaessa. Eli korvaa osa nesteestä kasvisöljyllä. Muutenkin rouhe kannattaa maustaa hyvin, savupaprikajauhe on perusmauste. Sipulijauhe, valkosipulijauhe, jeera, tomaattiketsuppi, tiraus hunajaa jne. ovat hyviä mausteita, nuo siis sekoitetaan siihen turvotusnesteeseen. Ennen käyttöä paistetaan sitten vielä pannulla.
Rouheissakin on eroja, omasta mielestä Soyappetit tumma on paras, mutta se on kanssa makuasia.
Minullekin aukesi ihan uudet ulottuvuudet tuohon soijarouheeseen, kun tajusin sen ensin paistaa pannulla öljyssä (+mausteet). Ihan eri tuote sen jälkeen kuin liemessä turvotettu mössö.
Se on hyvää kompostinparannetta